NASILJE Studenti napadnuti u Teslinoj lakše ozlijeđeni, policija privela nekoliko mladića

Španjolce pretukli misleći da su ruski navijači!?

27.11.2008.
u 10:51
Pogledaj originalni članak

Napad četvorice mladića s kapuljačama na glavi na trojicu španjolskih studenta sinoć u kafiću “Boje” u Teslinoj ulici dogodio se jer su domaći delinkventi mislili da su pretučeni nesretnici ruski navijači koji su došli bodriti svoj Spartak na današnjoj utakmici u Maksimiru. Prvi susret napadača i žrtava počeo je bezazleno.

Tražio ga cigaretu
Jedan od napadača ušao je u kafić nešto iza 21 sat i zatražio cigaretu od jednog Španjolca. Nakon što mu ju je on dao, mladić je izišao iz kafića, da bi se trenutak kasnije vratio s još trojicom. Svi su nasrnuli na Španjolce, izudarali ih i pobjegli. Turisti su završili na Hitnoj u KB Sestre milosrdnice. Na sreću, ozljede su bile lakše pa su odmah pušteni.

– Grozno, ne ponovilo se nikad – još uvijek šokirana komentirala je jedna očevitkinja incidenta.

– Španjolci stari oko 25 godina ušli su u kafić trijezni i naručili pivo. Bili su potpuno opušteni i nisu izgledali kao da su od nekog pobjegli ili kao da se boje. Prošlo je oko pet minuta od njihova dolaska kad su u kafić ušli huligani. Sve se dogodilo za manje od 30 sekundi.

Bocom o glavu i trk!
Jednom su razbili bocu o glavu, drugog bacili preko šanka, trećeg oborili na pod, a zatim pobjegli – ispričala je. Jedan od njih bio je rasječen i krvav.

Policija je danas, doznajemo, privela nekoliko mladića nad kojima se provodi kriminalistička obrada.

Zamjenik španjolskog veleposlanika Jose Pedro Torubia u RH čuo se s napadnutim mladićima i kazao:

– Studenti ne žele raditi dramu oko napada. Smatraju da im se to moglo dogoditi u bilo kojoj zemlji.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr