LUDA VOŽNJA

Španjolac u Porscheu te Austrijanac u Mercedesu divljali autocestom

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Španjolac u Porscheu te Austrijanac u Mercedesu divljali autocestom
08.01.2019.
u 13:57
Obojici su izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna
Pogledaj originalni članak

59-godišnji Španjolac zatečen je jučer oko 13,50 sati na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac dok je upravljao Porscheom španjolskih registracija brzinom od 225 km/h, dok je nekoliko minuta prije njega policija u prekoračenju najveće dopuštene brzine zatekla i 20-godišnjeg austrijskog državljanina, koji je osobnim automobilom marke Mercedes austrijskih registracija, upravljao brzinom od 201 km/h. 

Obojici su izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

>>Pogledajte video: Prometni prekršaj u Zagrebu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar HajdukLika
HajdukLika
15:30 08.01.2019.

Ne podržavam vozače koji krše propise. Ali, 200km/h umjesto dopuštenih 130km/h je prekoračenje za 54%. I odmah slijedi članak u Večernjem Listu o divljanju u prometu. Zašto ne objavljujete isto tako često članke o drugim divljanjima u prometu? Primjerice gotovo iz minute u minutu u Zagrebu možeš vidjeti vozače koji jure sa 100km/h kroz grad, dakle 100% brže od dozvoljene brzine. Ugrožavanje sebe i nedužnih je na taj način u naseljenim mjestima daleko bezobraznije i neodgovornije od jurnjave autocestom.

TO
Tomic
17:13 08.01.2019.

200 km je normalna brzina u Njemackoj ide i do 300 km na sat

DU
Deleted user
17:56 09.01.2019.

jedan se zove dragan a drugi safet...spanjolac i austrijanac, lol