protiv 'modela C' nastave

Šostar opravdao kažnjavanje i poručio: 'Cinkao bih susjede jer bi ugrozili i moju obitelj i mene'

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Šostar i Capak na Velesajmu, novoj lokaciji za COVID 19 testiranje
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Šostar i Capak na Velesajmu, novoj lokaciji za COVID 19 testiranje
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Šostar i Capak na Velesajmu, novoj lokaciji za COVID 19 testiranje
01.12.2020.
u 21:46
U Zagrebu nas ohrabruje da smo prije desetak dana ili dva tjedna imali 45, čak 46 posto pozitivnih nalaza u odnosu na broj testiranja, a danas je taj broj oko 25, 26 posto. Vidjet ćemo kako će biti sutra, ali evidentan je kontinuirani pad, tvrdi Šostar
Pogledaj originalni članak

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar smatra da srednje škole još uvijek ne bi trebale prijeći na online nastavu jer su zdrava djece još uvijek pod kontroliranim uvijetima u školama. 

"Znamo da su se zatvorili ugostiteljski objekti. Dakle, oni praktički ne bi imali drugog izlaza nego se okupljati isključivo po domovima, i to po cijele dane. Ovdje su ipak koliko-toliko kontrolirani uvjeti i mislim da je u ovom času, gdje god je to moguće, bolji model A nastave, i tog su mišljenja i ministar Fuchs i ministar Beroš. Još uvijek nema razloga da prelazimo na model C", poručio je Šostar u Dnevniku HTV-a.

Tvrdi da će se pozitivni nalazi na antigenskim testovima potvrditi na PCR-u te da će konačne brojke imati oko ponedjeljka. U testiranje su uključene još četiri osnovne škole jer je u osnovnim školama nešto manji odaziv, ni jedno dijete ne može se testirati bez pisane privole roditelja.

VIDEO U Zagrebu su krenula brza i besplatna testiranja na koronavirus

Prema današnjem izvješću Zavoda, tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 22 učenika i četiri nastavnika osnovnih škola te 40 učenika srednjih škola. Ti su testovi napravljeni na PCR-u.

"U Zagrebu nas ohrabruje da smo prije desetak dana ili dva tjedna imali 45, čak 46 posto pozitivnih nalaza u odnosu na broj testiranja, a danas je taj broj oko 25, 26 posto. Vidjet ćemo kako će biti sutra, ali evidentan je kontinuirani pad", istaknuo je Šostar i rekao kako su učenici najčešće zaraženi unutar obitelji. 

Na pitanje bi li "cinkao" svoje susjede ako se u stanu okupe u većem broju od dopuštenog potvrdno je odgovorio. "Naravno, jer bi ugrozili i moju obitelj i mene", tvrdi. 

Odbacio je i kritike na račun kazni rekavši: "Ako poštujete zakon, nitko vas neće kazniti. Ako je netko toliko bahat i neodgovoran, mora snositi sankcije", rekao je Zvonimir Šostar. .

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

DU
Deleted user
22:35 01.12.2020.

Sistemi koji promoviraju prokazivanje kolega, susjeda pa i članova vlastite obitelji uz propagandnu mašineriju koja nas uvjerava kako je to “radi općeg dobra” vrlo su opasni sistemi. Europa je to uz veliku patnju i žrtve već dva puta preživjela. Jednom s desna i jednom s lijeva. Čeka li nas i treći puta isti scenarij, ovaj puta iz sredine?

DU
Duslikr
22:16 01.12.2020.

Čovjek koji ima iza sebe 10 afera i pripadajući društveni položaj po zaslugama poziva na cinkanje. Što je slijedeće, hoće li držati i misu kao moralni autoritet ili nas samo uči preživljavanju sebe i svog klana od drugih opasnih bioterorista kao vrhuncu humanizma?

Avatar kotacic99
kotacic99
22:09 01.12.2020.

To se zove preventivno cinkanje. Većina je došla na svoje, falilo im raspadom SFRJ!