motivacija

Soljačić s 5000 dolara nagrađuje najboljeg na maturi

Foto: Youtube Screenshot
Soljačić s 5000 dolara nagrađuje najboljeg na maturi
22.05.2015.
u 00:05
Pet tisuća dolara dobit će maturantica, odnosno maturant koji na državnoj maturi najbolje riješi test iz matematike na A razini i iz fizike
Pogledaj originalni članak

Hrvatski znanstvenik Marin Soljačić, profesor na Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Bostonu, donira pet tisuća dolara koje će dobiti maturantica, odnosno maturant koji na državnoj maturi najbolje riješi test iz matematike na A razini i iz fizike.

Nagradu "Soljačić" dobitniku će 31. srpnja osobno uručiti njezin donator uz ministra znanosti, obrazovanja i športa Vedrana Mornara.

Dodjeljivat će se, doznajemo, i sljedećih godina, a profesor Soljačić time želi pokazati da se izvrsnost prepoznaje i cijeni te mladima dati dodatnu motivaciju za daljnji napredak.

Soljačić kaže da su i njega za uspješan rad i zavidne rezultate motivirale nagrade koje je dobio, a utemeljili su ih imućni donatori.

>> Soljačić pomaže nadarenoj djeci

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
09:23 22.05.2015.

Pogledaj ovo,ovdi niti jedan komentar (kao i redovito u rubrici "napustene zivotinje"), brige nas Hrvate za bilo sto.A o politici,ljevima,desnima,partizanima,ustasama,cetnicima,te domacin vrsnim glazbenim umjetnicama komentara toliko da mos enciklopediju sastaviti.Zalosno i tuzno,pravi smo balkanski lonac!