JAK NALET VODE

Snažna bujica na Papuku: Obitelj ostala zatočena u automobilu, nisu mogli pokrenuti vozilo

Foto: HGSS
Snažna bujica na Papuku: Obitelj ostala zatočena u automobilu, nisu mogli pokrenuti vozilo
19.08.2020.
u 11:28
Uz pomoć prolaznika obitelj je izvučena na sigurno, a automobil je prevežen do mehaničara. Na teren su izašli i djelatnici PP Orahovica.
Pogledaj originalni članak

Snažan i iznenadan pljusak na terenu koji je nekada bio prekriven šumom uzrokovao je jak nalet vode. U večernjim je satima na telefon dežurnog spašavatelja HGSS Stanice Orahovica pristigao poziv u pomoć obitelji koju je u povratku s izletišta Jankovac na cesti između Slatinskog Drenovca i Ćeralija iznenada zahvatila snažna bujica s obronaka Papuka.

Naime, obitelj više nije mogla pokrenuti svoje vozilo, a nisu mogli ni izaći van. Na teren iz Slatine odmah je izašao jedan tim spašavatelja, u koordinaciji s Centrom 112. Uz pomoć prolaznika obitelj je izvučena na sigurno, a automobil je prevežen do mehaničara. Na teren su izašli i djelatnici PP Orahovica.

- Iako se današnja opasna situacija nije mogla izbjeći, podsjećamo vas da samo 15 cm vode pri brzini od 1 m/s može pomaknuti manji automobil. Izbjegavajte vožnju kroz vodu, brinite za sebe i druge i ostanite sigurni! - napomenuli su iz HGSS-a. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CL
Clintistvud
11:51 19.08.2020.

Svaka čast za spasioce,ali to se u ovoj zemlji baš ne vrednuje,nekako su negativci popularniji...