udruga Indigo

Smiley treba pomoć za život koji zaslužuje

Foto: Privatni album
Smiley treba pomoć za život koji zaslužuje
12.04.2021.
u 11:00
Napad odraslog psa ostavio je posljedice pa petomjesečnu Smiley čekaju brojni pregledi kako bi se otkrilo što je uzrok njenih problema
Pogledaj originalni članak

Smiley ima tek pet mjeseci, još je zaigrano štene puno ljubavi i nježnosti. I nitko ne bi rekao da se život već teško poigrao s njom. Prema saznanjima koja imaju u Udruzi za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, Smiley je iskusila kako izgleda napad odraslog psa – ugrizao ju je za glavu i ranio pored oka.

– Činilo se da je s malenom sve u redu, no dva tjedna kasnije počeli su se javljati ozbiljni problemi koji su potencijalno uzrokovani ozljedom. Osim gastroenteroloških smetnji, Smiley je imala napade koji podsjećaju na one epileptične – kažu iz Udruge koja se brine o kujici posljednja četiri tjedna.

Kako bi se otkrio uzrok problema, Smiley mora obaviti puno pretraga, među kojima su i kompletna laboratorijska obrada za epilepsiju i MR glave. Za plaćanje svih pretraga Udruga treba pomoć. Priskočila je odmah Pivovara Medvedgrad koja nastavlja s kuhanjem humanitarnih piva u sklopu projekta "Dobri duh". Dio prihoda od prodaje piva "Zeko je reko", u bocama ili točenog, pomoći će Indigu za pokrivanje troškova, odnosno liječenje i dijagnostiku za malenu Smiley.

Ako želite pomoći, možete uplatiti i direktno na račun Udruge, IBAN HR1123600001102382959, uz naznaku "Smiley“.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZV
zvorano01
13:23 12.04.2021.

Ukoliko se malena uspije izvući voljni smo joj pružiti dom, kuću sa velikim dvorištem. Imamo bernija koji nema ništa protiv...

ZV
zvorano01
13:27 12.04.2021.

Oprostite, nisam naveo da sam u zg a vi već imate podatke.