radni praznici

Smeće se odvozi po rasporedu, u petak se mogu platiti i računi

Foto: Sergej Novosel/VLM
Smeće se odvozi po rasporedu, u petak se mogu platiti i računi
21.06.2011.
u 08:42
Slobodni petak koristit će Podravka, Belupo, Hartmann, Bilokalnik IPA, gradska uprava...
Pogledaj originalni članak

Velik broj zaposlenih u Koprivnici danas radi posljednji dan ovog tjedna.

Pet slobodnih dana

S obzirom na tri dolazeća praznika – sutrašnji Dan antifašističke borbe, neradno Tijelovo u četvrtak i Dan državnosti u subotu, radnici će uglavnom spajati neradne dane s vikendom, pa će za jedan dan godišnjeg odmora iskorišten u petak, imati čak pet slobodnih dana. Usto, dio tvrtki je u godišnjem planu za 24. lipnja predvidio kolektivni odmor.

S obzirom na to da meteorolozi najavljuju lijepo i toplo vrijeme gotovo sve dane do kraja tjedna, mnogi Koprivničanci su odlučili produženi vikend iskoristiti za odlazak na more ili na izlet s obiteljima.

Za kolektivni godišnji odmor u petak, s objašnjenjem racionalizacije troškova proizvodnje, odlučili su se u cijeloj Grupi Podravka.

Tako će u Belupu raditi samo nužne službe kako ljekarne ne bi ostale bez lijekova, dok će u Podravki raditi službe prodaje i distribucije.

U Hartmannu će u petak na poslu morati biti zaposleni na otpremi, a u Bilokalniku IPA-i u petak neće paliti strojeve jer su slobodni dan zaslužili odradivši ga proteklu subotu.

Kolektivni odmor koristit će i koprivnički Komunalac, no građani će ipak moći platiti račune na otvorenim šalterima, a iz tvrtke poručuju i da će se smeće odvoziti redovno, kako u petak, tako i na sve dane praznika, a sutra će prema rasporedu voziti i zeleni otpad. Isto tako, sve dane redovno će raditi i pogrebna služba.

Šalteri će biti otvoreni i u Elektri, a dežurat će se i u njihovu pogonu.

Koprivnička poslovnica Fine radit će normalno, kao i poslovnice lokalne Podravske banke.

Otvoreni će biti i svi dućani Sloge – Podravske trgovine, te Orion u središtu grada.

Grad spaja, Županija ne

Od većih tvrtki, na radni petak odlučili su se tek u pivovari Carlsberg Croatia.

Produženi vikend imat će i zaposlenici koprivničke gradske uprave koji će koristiti kolektivni godišnji odmor, dok u županijskoj upravi, kao ni dosad, neće spajati neradne dane.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.