Vrhovni sud izmijenio presudu na pet godina zatvora

'Smanjili su mi kaznu jer sam osuđen da skrenem pozornost s Maškarina'

Foto: Arhiva VL
'Smanjili su mi kaznu jer sam osuđen da skrenem pozornost s Maškarina'
18.09.2009.
u 16:25
Inače, vrijeme u Sarajevu provodio je u druženju s bivšim predsjednikom HDZ-a BiH Stjepanom Kljuićem, Marinom Ivaniševićem i malobrojnim prijateljima sa studija koji su još u Sarajevu, jer ih je većina u inozemstvu.
Pogledaj originalni članak


- I dalje ne želim komentirati odluke sudova, no nisam iznenađen novom presudom Vrhovnog suda RH. Hajka na mene krenula je samo da bi se skrenula pozornost sa "slučaja Maškarin" - rekao nam je  riječki kardiokirurg dr. Ognjen Šimić nakon što mu je sud smanjio nepravomoćnu kaznu za primanje mita od pacijenata s devet na pet godina.

Družio se s Kljuićem
Podsjetimo, Šimić je lani pobjegao u rodno Sarajevo nakon što ga je Županijski sud u Rijeci proglasio krivim za 18 djela primanja mita. Šimić je prije nešto više od godinu dana, nakon bijega iz Hrvatske, u Sarajevu izjavio da ne bi bježao da mu je izrečena blaža prvostupanjska kazna, no smatra da je devet godina zatvora previše.

U privatnim krugovima često je rezignirano govorio da ga je ta presuda nepravedno svrstala u isti koš s najgorim zločincima i ubojicama, unatoč činjenici da je kao liječnik spasio tisuće života. Inače, vrijeme u Sarajevu provodio je u druženju s bivšim predsjednikom HDZ-a BiH Stjepanom Kljuićem, Marinom Ivaniševićem i malobrojnim prijateljima sa studija koji su još u Sarajevu, jer ih je većina u inozemstvu. Nekoliko je puta viđen i sa suprugom i kćeri koje su ga posjećivale u Sarajevu.

Nije se zaposlio u klinici
Čini se kako je dr. Šimić od svog rodnog grada očekivao mnogo toga. Naime, kada mu je Županijska liječnička komora u Sarajevu prije pola godine izdala licenciju za rad, mnogi su ga već vidjeli na nekoj od klinika u Sarajevu, ali to se nije dogodilo, ponajprije zato što bi bio jaka konkurencija, a Sarajevo više nije grad kakav pamti.

Kako je u međuvremenu njegov otac Srećko, najpoznatiji sarajevski ginekolog, sada umirovljenik, imao težak lom noge, dr. Ognjen Šimić posvetio se njegovu oporavku.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

OB
-obrisani-
23:21 18.09.2009.

Mihac Nekako kao da Mesić govori umjesto tebe,tako mi se čini. Neću se spuštati na tvoj jadni nivo mihac, jer od silne mržnje na koju su te naučili današnji dušebrižnici u Hrvatskoj koji dijele hrvata na naše i njihove, nemožeš normalno komunicirati. Kada se naučiš osnovnoj kulturi,onda možemo razgovarati,no s obzirom tko je predsjednik RH,teško da ćeš se naučiti kulturi,jer glava države je nema,pa valjda ni njegovi sljedbenici,valjda će biti bolje u siječnju 2010 kada dobijemo novog državnog poglavara,pa ćeš i ti drugačije komunicirati

OB
-obrisani-
23:25 18.09.2009.

Dijeluješ prejadno Mihac, u svakom postu govoriš o bosancima,nisi zanimljiv nikome, jer su to isfurane frazetine, bog ti pomogo sinko,mržnja razara dušu

OB
-obrisani-
19:19 18.09.2009.

mihac Da ti nije bilo bosanaca gledali bi Hrvatsku sa vrha katedrale, s obzirom da su mnogi domaći pobjegli u Njemačku ili hladili dupe u nekom podrumu....i mi imamo pravo biti u Hrvatskoj,jer smo krvarili na ratištu dok si ti žderao hamburgere u podrumu ili se još nisi ni rodio