Slovenski Sindikat pomoraca platio hranu za hrvatsku posadu broda 'Sol Trader'

21.01.2009.
u 16:26
Pogledaj originalni članak

Slovenski Sindikat pomoraca solidarizirao se danas s hrvatskom posadom broda "Sol Trader" i platio hranu i vodu za posadu koju će sutra dostaviti na brod, izjavio je tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzaduro.

Brodu "Sol Trader", čiji je vlasnik kapetan Igor Govorčin iz Rijeke, 8. siječnja zabranjeno je isploviti iz koparske luke zbog duga dvjema tvrtkama iz Kopra. Kako je jučer izjavio Brazzaduro, vlasnik Igor Govorčin dužan je posadi plaću za prošla tri mjeseca, ukupno oko 50.000 dolara.

Komentirajući pak jučerašnju izjavu vlasnika broda da pomorci imaju dosta hrane i vode te da će imati i dalje, Brazzaduro je rekao kako "vlasnik broda očito laže te da su pomorci poručili da su zalihe na brodu na razini 'splačina'".

Govorčin je, naime, jučer rekao da su "hrana i voda za deveteročlanu posadu osigurani i da će tako biti i ubuduće".

Posada broda "Sol Trader" danas je dobila mogućnost komunikacije s kopnom, to jest zapovjedniku broda poslijepodne će biti osiguran prijelaz do obale, izvijestio je Brazzaduro.

Po njegovim riječima, zapovjednik broda "Sol Trader" odmah će uspostaviti vezu s odvjetnikom kako bi se zaštitila prava posade tog broda.

Za pomake u nastaloj situaciji može se ponajprije zahvaliti medijima, istaknuo je tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske i koordinator ITF-a za Hrvatsku kapetan Predrag Brazzoduro.

(Hina)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr