IVO JOSIPOVIĆ

'Slovenski parlament još može ratificirati pristupni ugovor RH'

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
'Slovenski parlament još može ratificirati pristupni ugovor RH'
16.02.2013.
u 15:07
Tko će pregovarati sa strane Slovenije njihova je stvar, a koga god Slovenci odrede za pregovarača, Hrvatska će s dužnim poštovanjem prihvatiti, komentar je Josipovića na promjenu pregovarača o Ljubljanskoj banci
Pogledaj originalni članak

Vjerujem da Slovenski parlament još može na vrijeme ratificirati hrvatski pristupni ugovor s EU-om, kazao je u subotu na druženju s građanima hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Govoreći o rješenju pitanja Ljubljanske banke, dobrim znakom smatra najavljeni razgovor hrvatskoga i slovenskog premijera. Komentirajući smjenu slovenskog pregovarača o Ljubljanskoj banci, ministra vanjskih poslova Karla Erjavca, predsjednik je kazao: - Tko će pregovarati sa strane Slovenije njihova je stvar, a koga god Slovenci odrede za pregovarača, Hrvatska će s dužnim poštovanjem prihvatiti.

Nakon kave s građanima u Uredu predsjednika, Josipović se osvrnuo i na izbore za Europski parlament, te ponovio da su oni vrlo važni za Republiku Hrvatsku. - Osim što ćemo dobiti svoje eurozastupnike, oni imaju i svoju simboličnu vrijednost jer su to naši prvi europski izbori. Zato bih htio da proteknu u maksimalno demokratičnom tonu, da budu sjajno organizirani i da građani izađu u velikom broju na izbore - istakao je predsjednik.

S obzirom da Josipović upravo obilježava tri godine na Pantovčaku, na pitanje novinara kako bi ocijenio taj period odgovorio je kako bi mu bilo normalno da njega drugi ocjenjuju, a ne on sam sebe.

Inače, tijekom druženja s građana cijeloga dan primio je čak 200-njak ljudi koji su proteklih mjeseci izrazili želju upoznati predsjednika i fotografirati se s njim za uspomenu, a razveselili su ga i sitnim darovima pažnje.

>>'Zakon mi priječi da europske izbore raspišem prije 1. srpnja'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 69

BI
bijeliptic
16:24 16.02.2013.

aristarh ja mislim da slovenski srbi očijukaju sa srbima srbiji i vlasima u hrvatskoj i hr. vladom i pantovčakom sve je u igri ako ne uđemo imat će vlasi iz hr. problem --odnosno vlada-

YU
yututu
19:03 16.02.2013.

Janezi samo blefiraYU - oni dobro znaYU da će na kraYU biti kako su im gazde ameri već naredili. "Pravednik" jednako ZNA ......

DK
dkatica2
16:22 16.02.2013.

sa slovencima i srbima plešete žikino kolo jer vi ste jugosloveni , mrzite hrvatsku a volite državni proračun ,amen