Korupcijski skandal

Slovenski bankari tražili mito za kredite

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Slovenski bankari tražili mito za kredite
29.11.2018.
u 12:23
Ukupan iznos zahtjeva, po podacima policije, iznosio je više od 400.000 eura, ali sve nisu bile isplaćene
Pogledaj originalni članak

Dvanaest osoba u Sloveniji sumnjiči se za više kaznenih djela korupcije u bankarstvu, a jedna od njih je zadržana u pritvoru, nakon istrage koju je pokrenuo Nacionalni istražni ured (NPU), odjel policije koji se bavi težim oblicima organiziranog i gospodarskog kriminaliteta.

Pod sumnjom su službenici dviju banaka, jedne iz Maribora, dok druga ima sjedište u Kranju te poslovnicu u Mariboru. Sumnja se da su bankarski službenici tražili nedozvoljene nagrade za odobravanje kredita. Ukupan iznos tih zahtjeva, po podacima policije, iznosio je više od 400.000 eura, ali sve nisu bile isplaćene.

– Svote traženog mita kretale od 2000 do 170.000 eura – izjavio je Darko Majhenič, ravnatelj NPU-a.

Mediji navode da se radi o zaposlenicima mariborske banke NKBM i mariborske poslovnice banke LON iz Kranja.

Dnevnik “Večer” navodi da je pod istragom i način na koji je odobren kredit za financiranje krova na mariborskom glavnom autobusnom kolodvoru, koji je uzelo gradsko komunalno poduzeće.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
Markos
18:07 29.11.2018.

Evo vam balkanske kulturne, visoko uredjene zemlje. Sto kaze patoloski iskompleksirani Ivo Hrvatina? Eto toliko su bolj zlovenci od vas. Uzdajte se use vec JEDNOM. Fujjj. Pozdrav iz Zlovenije.