manifestacija Slovenski vikend

Slovenija voli Biograd!

Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
Slovenski vikend
29.04.2018.
u 13:48
Slovenski vikend traje do utorka pa nas još uvijek očekuje puno zanimljivosti
Pogledaj originalni članak

U Biogradu na Moru prvosvibanjski praznici se obilježavaju drugu godinu za redom aktivnim odmorom i zabavnim programom u vidu manifestacije Slovenski vikend.

Slovenski vikend je započeo u petak kada je na Rivi, u ribarskoj luci priređena dalmatinska večer, fešta dobrodošlice organizatora, Turističke zajednice grada Biograda na Moru i Grada Biograda na Moru gdje su na pozornici široku publiku zabavljali članovi klape Bunari, a svim posjetiteljima se besplatno dijelila riba na gradelama. Obzirom da Slovenci obožavaju dalmatinske klape fešta je trajala do dugo u noć. U subotu ujutro ispred Gradske uprave otvoren je Sajam na temu Zeleni turizam gdje se predstavljaju gradovi partneri ove manifestacije koji su redom iz Slovenije: Slovenske Konjice, Moravske Toplice, Žalec te Radlje ob Dravi. Na ovom sajmu predstavljaju se i nositelji oznake HOP koji su rezultat otočne tradicije.

Svoj rad i djelovanje na sajmu uz TZG Biograd na Moru te PP Vransko jezero prezentira i Fun Park Biograd by Mirnovec koji je svoje prvo otvorenje imao prošle godine. Iz Fun Parka kažu kako je broj posjetitelja za vrijeme trajanja Slovenskog vikenda rekordan u ovoj godini. Sajam je zajedno s dogradonačelnikom Grada Biograda na Moru otvorio predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Milivoj Bratinčević.

Slovenski vikend

U poslijepodnevnim satima na Rivi bilo je živo jer su se svi pripremali za Biograd Run, utrku koja je bila podijeljena u tri etape: 1, 5 i 10 km. Prva etapa je bila predviđena uglavnom za djecu koja su se s velikim entuzijazmom odazvala i sudjelovala na utrci. Kasnije je u ribarskoj luci nastupao poznati slovenski Čuki bend. Oni su od 20 sati prvo imali program za djecu, a nakon toga je krenula zabava za sve, Riva je bila dupkom puna, izgledalo je kao da je srce sezone kada se organiziraju fešte za domaće i turiste. Čuki bend je bio prava senzacija!

Biograd je u prva dva dana manifestacije posjetilo više od 10 tisuća ljudi. U hotelskoj kući Ilirija je već prvi dan manifestacije prijavljeno više od 500 turista iz Slovenije, a broj stranih turista u dva dana prelazi brojku od 6 tisuća. Mahom su to Slovenci, ali i Nijemci, Austrijanci, Česi pa i turisti iz Republike Koreje. Uspješnosti ove manifestacije doprinijelo je i lijepo vrijeme koje je na biogradske plaže namamilo hrabre kupače. Predsezona u Biogradu je za poželjeti, Biograd očito ima formulu za uspjeh.

Slovenski vikend traje do utorka pa nas još uvijek očekuje puno zanimljivosti. Danas i u ponedjeljak je na redu regata Pašmanskim kanalom, nedjelja navečer rezervirana je za kino na otvorenom, na malom trgu u centru grada te za nastup klape Kampanel na Rivi, u ribarskoj luci. U ponedjeljak od 18 sati na rivi možete pogledati izložbu oldtime vozila, a u večernjim satima možete uživati uz disco bend koji će nas vratiti u doba ludih 70ih. U utorak se ponovno okrećemo aktivnom odmoru i iz centralnog parka u 10 sati, nakon doručka u parku krećemo u rekreativnu šetnju do Fun Parka Biograd, a nazad iz Crvene Luke do Biograda idemo Ilirijinim event shipom Nada. Eto idealnog završetka idealnog odmora u Biogradu na Moru!

Ako niste, još uvijek stignete do Biograda uživati u Slovenskom vikendu. Vidimo se!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
13:57 29.04.2018.

I = O

LU
lukathereem
19:01 29.04.2018.

Slovenija voli Beograd!