ISPUNIO OBEĆANJE

Slovački predsjednik prvu plaću podijelio siromašnim obiteljima

Foto: Wolfgang Kumm/DPA/Pixsell
Slovački predsjednik prvu plaću podijelio siromašnim obiteljima
26.07.2014.
u 12:57
Andrej Kiska dao je po 537,60 eura deseterima obiteljima
Pogledaj originalni članak

Slovački predsjednik Andrej Kiska ispunio je obećanje i prvu plaću podijelio siromašnima. Kiska, koji je dužnost preuzeo u lipnju, dao je po 537,60 eura deseterima obiteljima, rekao je njegov glasnogovornik Peter Petrus.

Pedesetjednogodišnji tajkun svoje je bogatstvo već ranije iskoristio kako bi pomogao siromašnima. Svojedobno je uspostavio najveću slovačku dobrotvornu organizaciju Dobri anđeo koja pomaže smrtno bolesnoj djeci i njihovim obiteljima.

Identitet obitelji koje su primile po desetinu Kiskine plaće nije otkriven, a odabrani su uz pomoć više dobrotvornih organizacija. Neki od njih teško su bolesni, rekao je Petrus.

>> Andrej Kiska, tajkun bez političkog iskustva, novi je predsjednik Slovačke

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Feniks
Feniks
13:23 26.07.2014.

Mandat Zampovca će proći, a neće ostati upamćen ni po čemu sličnom.

SE
sestrićna
14:34 26.07.2014.

i drug ivo je prebacio u zamp sve što mu se svidjelo...

BE
belimo
14:58 26.07.2014.

To se našima ne može desiti. Prije bi bilo da bi ugrabili koju dodatnu na račun sirotinje i ostalih građana.