Nedostatna papirologija

Sloković nezadovoljna: Radi se o daljnjem šikaniranju Sanadera od strane suda

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Jadranka Sloković
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
ivo sanader,jadranka sloković (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Jadranka Sloković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Jadranka Sloković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Jadranka Sloković
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Čedo Prodanović i Jadranka Sloković
02.10.2015.
u 18:38
Odvjetnica Sloković novinarima je pojasnika kako kuća odvjetnika Gorana Suića nije prihvaćena kao jamstvo jer je Suić upisan na svoju kuću na dva puta u udjelima po jednu polovicu.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Vrhovni sud Ivi Sanaderu odredio jamčevinu u iznosu od 12,4 milijuna kuna, Sanaderova obrana umjesto novca ponudila je dvije nekretnine. Ipak, odlučivanje o jamstvu je odgođeno jer je sud utvrdio kako ponuđena dokumentacija o jednoj nekretnini nije potpuna.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković nezadovoljna je raspletom cijele situacije. Novinarima je pojasnika kako kuća odvjetnika Gorana Suića nije prihvaćena kao jamstvo jer je Suić upisan na svoju kuću na dva puta u udjelima po jednu polovicu.

-Odlučili smo angažirati PMF kako bi nam oni pojasnili da jedna polovina i jedna polovina čine jedno cijelo- kazala je Sloković za HRT.

Zbog novonastale situacije Sanader ostaje u Remetincu sve dok sud ne prihvati njegovo jamstvo, a na slobodu bi najranije mogao izaći u ponedjeljak.

-Smatramo da se radi o daljnjem šikaniranju Ive Sanadera od strane suda. Radi se o opstrukciji postupka koji bi trebao ići svojim tokom jer imamo rješenje Vrhovnog suda koje nitko ne može dovesti u pitanje i gdje se jasno navodi koje uvjete Sanader treba ispuniti da iziđe na slobodu- rekla je Sloković.

Podsjetimo, obrana Ive Sanadera sudu je u zamjenu za novac ponudila nekretninu Sanaderova odvjetnika Gorana Suića koja je procijenjena na 9 milijuna kuna te dio obiteljske kuće Sanaderove supruge Mirjane koja nije pod blokadom. Presuda za Fimi mediju je ukinuta, a predmet se vraća prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje. 

>>Ivo Sanader i preko vikenda ostaje u Remetincu

>>Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu, Sanader izlazi čim uplati jamčevinu od 12,4 milijuna kuna

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

DU
Deleted user
18:48 02.10.2015.

.. Na sudu su utvrdili da Sanaderovoj obrani nedostaje jedan dio dokumentacije, a to je vještački nalaz uz koji sud može potvrditi nekretninu za jamčevinu.. Vještak bi trebao potvrditi da su dvije polovice jedno cijelo. Suci su osobe kojima nije išla matematika, pa su zato studirali pravo. Za bilo kakvo zahtjevnije razmišljanje nisu sposobni i trebaju sudskog vještaka - inženjera da im razloži i objasni stvar.

DA
Djeca_Arbata
19:52 02.10.2015.

Svojedobno je Mate Granić dijelio Končar pod kišobranom na Mirogoju...pola meni...pola tebi..i pola Darinku Bagi...to je matematika...a Bago se o tome nije očitao...bitno da su putovnice RH nestale u Mostaru kad je on bio Veleposlanik...koliko ono?...5000?

LI
lipnjak
20:32 02.10.2015.

Hm kuća odvjetnika Suića,supruge Mirjane i eto ti 12,5 milja brale,dobro se kralo dok su neki krvarili.