svjedokinja:

'Slavica je bio u šoku, no učinio je sve da spasi vatrogasce'

Foto: 'Filip Brala/PIXSELL'
'Slavica je bio u šoku, no učinio je sve da spasi vatrogasce'
13.03.2013.
u 10:56
Stekla sam dojam da visoko stručno obavlja posao koordiniranja akcijom spašavanja i da čini sve - rekla je Klarić
Pogledaj originalni članak

Na županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici za kornatsku tragediju. Svjedočila je Nedijeljka Klarić svjedokinja obrane koja je na dan tragedije bila gradonačelnica Šibenika.

- Mene je oko 16 sati tajnik JVP-a Šibenika Jordan Žaja obavijestio o dva požara i to na otoku Kornatu i u Mrdakovici. Ja sam odmah nazvala Slavicu koji je rekao da je jako zabrinut jer da ne može stupiti u kontakt s vatrogascima na Kornatu i jer nije znao što se događa. Čuli smo se u oko 17 sati kad mi je rekao da na Kornatu najvjerojatnije ima smrtno stradalih vatrogasaca. Rekao mi je da poduzima sve radnje u smislu spašavanja vatrogasaca i da zove centar u Divuljama. Srela sam ga i u središtu JVP-a gdje je koordinirao akcijom spašavanja. Tijekom toga bio je evidentno u šoku, nije zapravo ni znao razmjere nesreće, no stekla sam dojam da visoko stručno obavlja posao koordiniranja akcijom spašavanja i da čini sve - rekla je Klarić.

 >>Mobiteli vatrogasaca radili i nakon što je požar prešao preko njih

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.