GRAD POSTAO ŽARIŠTE

Skupina planinara proširila koronu u njemačkom gradu: Družili se, zarazili jedni druge pa išli na posao

Foto: Felix Kästle/DPA/PIXSELL
Coronavirus - Mühlheim an der Donau
Foto: Pixabay
Ilustracija
Foto: Felix Kästle/DPA/PIXSELL
Danube floods banks
05.02.2021.
u 13:43
To mora biti strogo kažnjeno, rekao je gradonačelnik Jörg Kaltenbach
Pogledaj originalni članak

Skupina od 14 planinara iz 10 kućanstava potaknula je nagli porast infekcija koronavirusom u njemačkom Baden-Württembergu. 

"Nitko iz skupine nije se pridržavao pravila, kako smo sada doznali. Uključeni su se međusobno zarazili, a kasnije i druge. To mora biti strogo kažnjeno", rekao je Jörg Kaltenbach, gradonačelnik grada Mühlheim an der Donau, prenosi Fenix magazin

Planinari su se družili na snijegu 16. siječnja te su svi kasnije, unatoč propisanim izolacijama, išli na posao.

VIDEO 11 vrlo čestih simptoma COVID-a o kojima baš nitko ne govori.

"Ovo je već rezultiralo s 25 pozitivnih slučaja. Ponašanje je bilo neodgovorno i graniči s arogancijom. Znamo da su ljudi iz ove skupine, koji su imali pozitivne testove i bili u karanteni, odlazili na posao u tvornice i zarazili druge ljude tamo”, rekao je administrator okruga Tuttlingen Stefan Bär.

Policija je ustvrdila kako za sada nema dokaza o kaznenom djelu te se pretpostavlja da je riječ o kršenju Pravilnika o koroni i Zakona o zaštiti od infekcija.

Potrebno je ustvrditi jesu li osobe koje su već bile zaražene koronavirusom tijekom pješačenja na snijegu znale za svoju zarazu.

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
16:21 05.02.2021.

Lov na vještice u izvornom obliku!!!