pogreška

Skandal: Vojnici BiH postrojeni uz hrvatsku himnu

Foto: Arhiva VL
Skandal: Vojnici BiH postrojeni uz hrvatsku himnu
15.06.2010.
u 11:09
Skandal je to veći jer himna BIH nije uopće intonirana tom prilikom.
Pogledaj originalni članak

Proteklog vikenda tijekom otkrivanja spomenika poginulim pripadnicima HVO-a u Stocu dogodio se nemali incident kada su BIH vojnici bili postrojeni uz intoniranje - hrvatske himne.

Kako otkriva Dnevni avaz skandal je to veći jer himna BIH nije uopće intonirana tom prilikom te su se od ovog incidenta ogradili svi koji su trebali biti odgovorni.

"Hrvatskoj smotri" u BiH bili su nazočni i visoki hrvatski dužnosnici BiH, a blamažu s himnom navodno su bez prigovora pratili i federalni dopremijer Vjekoslav Bevanda i predsjednik Doma naroda Parlamenta BiH Ilija Filipović.

- Najbolje da se obratite Ministarstvu obrane, jer je angažiranje sigurno išlo uz odluku ministra. To je jedino što vam mogu reći - rekao je za Dnevni avaz načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH pukovnik Miladin Milojčić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

CV
CENZURIRANO_VL
14:53 15.06.2010.

Zapravo kada se kaže da BiH himna ne postoji, to je doslovce istina! jer poznata je samo muzika, a tekst još ne postoji jer je tek 2008. bio raspisan natječaj za tekst himne :)) To nije nikakav skandal. Zapravo to je samo jedna manja, smišljena propaganda kako bi se naštetilo hrvatima u BiH popraćena medijima poput radikalnog Dnevnog avaza. Ništa posebno.

OB
-obrisani-
14:55 15.06.2010.

Da nebi doslo do daljih krvavih incidenata u BiH najbolje je tu zemlju podjeliti na dva dijela, teritoriji koje hrvati drze i teritoriji na kojima danas zive muslimani da pripadnu hrvatima i hrvatskoj a da nas muslimane poklonimo Srbima (zbog loseg srpskog prirodnog prirastaja) mislim da je prijedlog fer i prihvatljiv

ST
standup
14:39 15.06.2010.

di je proiblem,..ako se kod Dodika moze svirati Cétnicka himna ??