neuspjeh

Sjeverna Koreja nije uspjela lansirati balističku raketu

Foto: Reuters
Kim Jong UN
Foto: Reuters
Kim Jong Un
Foto: Reuters
Sjeverna Korea
Foto: Reuters
Sjeverna Korea
Foto: Reuters
Kim Jong UN
Foto: Reuters/PIXSELL
Kim Jong Un
Foto: Reuters
Kim Jong UN
North Korean leader Kim Jong Un walks during an inspection of the Korean People's Army (KPA) Unit 350, in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang on October 16, 2015. REUTERS/KCNA 

ATTENTION EDITOR
31.05.2016.
u 07:30
Tip rakete zasad ne može biti sa sigurnošću identificiran, no pretpostavlja se da je riječ o balističkom projektilu srednjeg dometa Musudan
Pogledaj originalni članak

 Sjeverna Koreja izvela je neuspješan pokušaj lansiranja balističke rakete, objavila je južnokorejska vojska.

"Pretpostavljamo da je Sjeverna Koreja jutros neuspješno lansirala projektil sa svoje istočne obale", objavio je glasnogovornik južnokorejske vojske u Seulu.

Tip rakete zasad ne može biti sa sigurnošću identificiran, no pretpostavlja se da je riječ o balističkom projektilu srednjeg dometa Musudan, objavila je južnokorejska agencija Yonhap pozivajući se na neimenovane vojne izvore. Izolirani komunistički režim Sjeverne Koreje u travnju je također izveo neuspješno lansiranje rakete tipa Musudan.

Napetosti na Korejskom poluotoku ponovno su visoke, nakon što je Sjeverna Koreja u siječnju izvela nuklearni test, a sljedećeg mjeseca lansirala balistički projektil dugog dometa.

>>Kim Jong-un: Tražim muža za svoju mlađu sestru! Ja ću ga sam odabrati

>>Teta Kim Jong-Una živi u New Yorku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GO
goran2hr
10:50 01.06.2016.

Pomalo to podsjeća na herojsko doba ranih svemirskih istraživanja, gdje su rakete padale i neuspjesi se nizali, ali metodom pokušaja i pogreške, te upornošću, stiglo se prvo u orbitu, a onda i do Mjeseca.

DU
Deleted user
12:00 31.05.2016.

Znači li to da sada Amerika ne bude mogla pokrenutu invaziju protiv S.K, jer ovi nisu uspjeli razviti dobru raketu? Ili je tu problem koji ima i Hrvatska. Izgleda da u toj sabotaži imaju prste ovi zna se. Oni bi Korejancima ukrali zamazano donje rublje da od toga imaju koristi.