Zibel

Sisak korak bliže rješenju problema klizališta

21.05.2015.
u 15:09
U svakom slučaju čini se da će Klizalište Zibel uskoro napokon dobiti krov čime će se sezona klizanja i hokeja uvelike produžiti, dok će se u ljetnim mjesecima isti prostor moći koristi za druge sportske aktivnosti
Pogledaj originalni članak

Sisak je načinio veliki korak prema konačnom rješenju problema svog klizališta Zibel. Naime, dovršen je natječaj za idejno rješenje natkrivanja i rekonstrukcije postojećeg klizališta, koje je bez krova i zbog čega sezona klizanja i hokeja previše ovisi o vanjskim utjecajima poput kiše i sunca. Često se znalo da se utakmice moraju odgoditi, a da momčadi ne mogu trenirati. Na natječaj raspisan u ožujku prispjelo je 10 radova, a ocjenjivački sud je odabrao najbolje.

Najboljima su proglašena tri rješenja, rad autora Đulijana Zulianija, rad grupe autora Bajrović-Žitnik-Potokar te rad dvojca Karlović-Lovas.  U Gradu su odlučili Siščanima omogućiti da vide i izaberu svog favorita među rješenjima koja su osvojila prvo, drugo i treće mjesto. Iako je bila riječ o natječaju natkrivanja klizališta Zibel i uređenju dotrajalih tribina, povećanja kapaciteta svlačionica i pomoćnih prostorija, na natječaj su stigli i radovi koji predlažu gradnju praktički nove ledene dvorane.

Natkrivanje klizališta se razmatra godinama, dok tradicija hokeja u Sisku postoji više od 80 godina. Koje će od predloženih rješenja u konačnici biti primjenjeno još se ne zna, no zasigurno će o tome odlučivati i cijena dvorane. U predloženom kreditu koji će se danas (petak) naći na sjednici Gradskog vijeća Grad je za Klizalište Zibel planirao pet milijuna kuna, no doznajemo da su spremni i na dodatna sredstva, ukoliko to bude potrebno. U svakom slučaju čini se da će Klizalište Zibel uskoro napokon dobiti krov čime će se sezona klizanja i hokeja uvelike produžiti, dok će se u ljetnim mjesecima isti prostor moći koristi za druge sportske aktivnosti.

>> 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
15:30 21.05.2015.

Sisak su skroz skliznuli!