Drama u jutarnjim satima

Sirijska protuzračna obrana spriječila udar izraelskih zrakoplova

Foto: Reuters/PIXSELL
Sirijska protuzračna obrana spriječila udar izraelskih zrakoplova
12.07.2018.
u 07:16
Nekoliko sati prije izraelske su snage srušile sirijsku bespilotnu letjelicu koja je nadlijetala pogranično područje i ušla u izraelski zračni prostor na Golanskoj visoravni
Pogledaj originalni članak

Protuzračna obrana sirijske vojske spriječila je u četvrtak, u ranim jutarnjim satima, zračni udar izraelskih zrakoplova na području regije Quneitra, objavila je državna sirijska agencija SANA, a prenosi Reuters.

Prema izvješću sirijske državne izvještajne agencije koja se poziva na vojne izvore, napad u blizini sela Hader, koje se nalazi u graničnom području na Golanskoj visoravni, uzrokovao je samo materijalnu štetu.

Nekoliko sati prije izraelske su snage srušile sirijsku bespilotnu letjelicu koja je nadlijetala pogranično područje i ušla u izraelski zračni prostor na Golanskoj visoravni.

U srijedu je i izraelski premijer Benjamin Netanyahu na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom poručio "da Izrael nije prijetnja sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu" te je zatražio od Moskve da makne iranske snage iz Sirije.

"Nećemo poduzimati akcije protiv Asadova režima, a vi maknite Irance", prenio je neimenovani visoki izraelski dužnosnik Netanyahuove riječi upućene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tijekom sastanka u Moskvi.

Moskva je predložila da budu raspoređene na 80 kilometara od granice i nije pristala na potpuni odlazak, rekao je isti dužnosnik.

Rusija već radi na tome da se iranske snage povuku iz područja Sirije blizu Golanske visoravni, koju je Izrael okupirao još 1967. godine tijekom ratnih sukoba na Bliskome Istoku.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Foto: U.S. Navy Mass Communication
Foto: Reuters/PIXSELL
turska vojska
Foto: U.S. Navy
Foto: Ministry of Defense
Foto: U.S. Army Spc. Lloyd Villanueva
Foto: IAF Video Still
Foto: Chinese Defense Ministry
Foto: U.S Army Staff. Sgt Kwadwo Frimpong

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

DU
Deleted user
09:24 12.07.2018.

Izraelu su problem Iranske snage, dok uz samu izraelsku granicu do samog početka rata već sedam godina ISIS ima svoje područje i nikom ništa. Za pretpostaviti je da Izrael i ISIS vrlo dobro surađuju jer do sada nismo vidjeli da je bilo konflikata između njih. Definitivno tu nešto ne štima, jer kao ameri i Europa se bori protiv ISIS, sada je samo pitanje protiv koga se onda Amerika i Europa bori u Siriji ? Ili nam mediji nešto gadno prešučuju.

GV
golub Vaso
07:39 12.07.2018.

satanjahu laže čim zine

Avatar intimus 500
intimus 500
14:52 12.07.2018.

A Izrael objavio snimke uspjesnog udara .... kak ovi lazu