Drama u Hami

Sirija: Tenkovima gađali bolnicu pa uhitili liječnike i ranjene

Foto: AFP/PIXSELL
Sirija: Tenkovima gađali bolnicu pa uhitili liječnike i ranjene
06.08.2011.
u 15:22
Prema informacijama koje na kapaljku cure iz opkoljenog grada, život je do sada izgubilo najmanje 300 civila
Pogledaj originalni članak

Broj žrtava u sirijskom gradu Hami kojega već sedam dana bez prestanka gađaju Assadovo topništvo i tenkovi raste iz sata u sat. Prema informacijama koje na kapaljku cure iz opkoljenog grada, život je do sada izgubilo najmanje 300 civila, a jedan od najokrutnijih napada dogodiuo se kada je tenk gađao drugi kat, porodiljni odjel al-Rayyes bolnice u kojemu su se nalazili ranjenici iz prijašnjih napada. Bolnicu je zahvatio plamen, a liječnici i pacijenti koji su istrčali iz zgrade su uhićeni.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

ST
Stockholm
16:20 06.08.2011.

trunchbull, opet kazes tipicno komunisticno nerazumijevanje za patnje jednog naroda. Jednom komunist uvijek komunist. Sto kazes na to da je Assad stariji godine 1982 pobio vise od 20 000 stanovnika ovog nesretnog grada, i da njegov sin zeli to ponoviti? Mislis, da su stanovnici grada to zaboravili? Ti imas srce od kamena i tikvu punu praznih, ofucanih komunisticnih fraza. Srami se.

DO
doktorica
17:45 06.08.2011.

a šta su radili Srbi sa vukovarskom bolnicom i ranjenicima?!

Avatar trunchbull
trunchbull
15:57 06.08.2011.

Ha Liberalni fašizam dolazi u Siriju. Po recepturi Amerikenaca.