PRIJETNJE Nakon sumnjivca u zgradi predsjednik SDP-a dobio i ozbiljne prijetnje

SIPA-i stigao poziv s prijetnjom Lagundžiji

24.11.2008.
u 23:00
Pogledaj originalni članak

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, koji se nalazi pod 24- satnom policijskom zaštitom, dobio je i telefonske prijetnje. Prijetnje je, za sada nepoznata osoba, uputila na telefon Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a u njima se ozbiljno prijeti Zlatku Lagumdžiji.

SIPA je o slučaju prijetnje izvijestila Upravu policije Županijskog MUP-a u Sarajevu, a iz MUP-a navode kao poduzimaju potrebne mjere da bi se otkrila osoba koja je uputila prijetnje. Nije poznato što je točno nepoznata osoba izrekla u spomenutim prijetnjama, ali, nakon što je u unutrašnjosti zgrade u kojoj Lagumdžija živi snimljena sumnjiva osoba, policija ima i više nego dovoljno razloga brinuti o Lagumdžijinoj sigurnosti.

No, sam Lagumdžija ne izgleda previše zabrinuto. U telefonskom razgovoru nije nam želio posebno komentirati spomenute prijetnje. Kazao je kako se trenutno ne nalazi u BiH, a na pitanje jeli ga strah odgovorio je riječima da i želio da svatko u ovoj državi radi svoj posao. Ja sam svoj posao radio i u puno težim vremenima, a želio bi da i ostali u BiH samo rade svoj posao, kazao je Lagumdžija.

Je li Lagumdžija te riječi uputio nekome posebno nismo doznali, kao ni podatak o mogućim osobama na koje sumnja. Imaju li prijetnje koje su mu upućene veze s oslobađanjem “Alžirske skupine” pred sudom u SAD-u, a čije se izručenje dogodilo za vrijeme Lagumdžijinog mandat na čelu Vijeća ministara, a dok je federalnom vladom predsjedao njegov stranački kolega Alija Behmen, ostaje, za sada, nepoznato.

Inače, policija je uhitila osobu koju su nadzorne kamere snimile u Lagumdžijinoj zgradi. Riječ je o Smailu Begiću (41) iz Sarajeva koji je radije osuđivan i prijavljivan bog počinjenih kaznenih djela teške krađe provaljivanjem, nanošenje tjelesnih ozljeda, prevare, ozbiljne prijetnje i pokušaj iznude.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr