'Pao' sa 750 g trave

Sinu bivšeg šefa POA-e zbog droge prijeti do 12 godina zatvora: 'Nisam dilao'

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Sinu bivšeg šefa POA-e zbog droge prijeti do 12 godina zatvora: 'Nisam dilao'
16.09.2019.
u 23:40
Mladi Podbevšek rekao je između ostalog da je vagu imao kako ga diler ne bi prevario te da je mu je novac koji je imao sa sobom ostao od plaćanja prekršajne kazne
Pogledaj originalni članak

Protiv 22-godišnjeg sina Joška Podbevšeka, bivšeg šefa Protuobavještajne agencije (tadašnja POA), Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu na Općinskom kaznenom sudu zbog dilanja droge te mu prijeti od jedne do 12 godina zatvora, doznaje Jutarnji list.

Mladić je uhvaćen 6. siječnja oko 21 sat u zagrebačkom Vrbiku s ruksakom u kojem je imao više od 750 grama marihuane zamotane u prozirnu PVC foliju, digitalnu vagu te bijelu zatvorenu kuvertu, a oduzeto mu je i 2300 kuna. Podbevšek se u statusu osumnjičenika pri ispitivanju branio šutnjom, ali je kao okrivljenik iznio obranu u kojoj je zapravo rekao da je drogu koristio za osobnu upotrebu, u što državni odvjetnik nije povjerovao.

Mladi Podbevšek rekao je između ostalog da je vagu imao kako ga diler ne bi prevario te da je mu je novac koji je imao sa sobom ostao od plaćanja prekršajne kazne s obzirom na to da je i nekoliko dana ranije prekršajno kažnjen zbog posjedovanja desetak grama trave. 

Iz Jutarnjeg su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt s mladićem i njegovim ocem. Javila se pak njegova majka.

- Nije diler, to su gluposti, našao se u društvu koje je pušilo, bilo je tamo više ljudi i svakome se može dogoditi. Njegov otac se maknuo iz politike prije više od deset godina i ne znam zašto uopće o tome pišete - rekla je majka. Njezin sin je nezaposlen i kaže da ga izdržava majka koja mu za džeparac daje 1000 kuna.

VIDEO PU istarska zaplijenila drogu u vrijednosti većoj od 5 milijuna kuna, privedeno 5 osoba:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NE
neboiznadzagreba
00:01 17.09.2019.

Pa što nije rekao da to sve čuva Tomu Fordu, mali naivac!?!

Avatar Forest Trump
Forest Trump
08:52 17.09.2019.

Sunce mamino , kako je ona njega podučila da ga zločesti dečki nebi prevarili !!!

Avatar Niškorist
Niškorist
09:50 17.09.2019.

Djeca iz dobrih obitelji nisu nikad kriva ?