u kumrovcu

Siniša Hajdaš Dončić: Tito je brend i to treba iskoristiti

Foto: Matija Topolovec/VLM
Kumrovec Tito (1)
Foto: Matija Topolovec/VLM
Kumrovec Tito (1)
Foto: Matija Topolovec/VLM
Kumrovec Tito (1)
Foto: Matija Topolovec/VLM
Kumrovec Tito (1)
Foto: Matija Topolovec/VLM
Kumrovec Tito (1)
12.04.2012.
u 12:42
Milanović nije htio ući u Titovu kuću, a njegov budući ministar radi na Titovu brendiranju
Pogledaj originalni članak

Prije nekoliko godina današnji premijer Zoran Milanović, iako je posjetio kumrovečko Staro selo, nije htio ući u rodnu kuću Josipa Broza Tita, no njegov budući ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, još uvijek aktualni zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić, uvelike radi na njegovu brendiranju. S ciljem zajedničke turističke promocije Zagorja i Istre i brendiranja Tita kao atraktivnog turističkog mamca, s načelnikom Kumrovca Dragutinom Ulamom, Hajdaš Dončić u Kumrovcu ugostio je u četvrtak i istarskog župana Ivana Jakovčića.

– Istra i Zagorje, a posebno Kumrovec i Brijuni imaju jednu snažnu poveznicu, a to je Josip Broz Tito. Tito je kao pobjednik u ratu i svjetska ikona 20. stoljeća i snažan marketinški brend i to danas treba turistički iskoristiti. S Istrom, odnosno s Brijunima, planiramo i neke zajedničke projekte, a jedan od takvih je i projekt gradnje golf-igrališta pod nazivom „The president“ ili „Predsjednik“ – rekao je još aktualni zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić. Istarski župan Jakovčić na upit treba li se Hrvatska danas sramiti Tita, s obzirom na to da ni predsjednik SDP-a Zoran Milanović nedavno nije htio ući u Titovu kuću, rekao je da o tome zašto je Milanović ignorirao Tita upitamo njega, no teza da bi se Hrvatska trebala sramiti Tita je apsurd jer je Tito kao svjetski državnik obilježio prošlo stoljeće i napravio puno više pozitivnih nego negativnih stvari.

– Da nije bilo Tita, Istra danas ne bi bila dio Hrvatske. Istrani to danas znaju cijeniti i mnogi od njih danas u velikom broju dolaze i u Kumrovec, ali i u zagorske toplice – rekao je Jakovčić i dodao kako je danas prvi put u Kumrovcu, no da je jučer isto tako posjetio i rodno mjesto prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana kojeg je cijenio kao predsjednika, iako je s njim često bio u političkim nesuglasicama. Posebno se zahvalio i na brončanoj Titovoj statui koju je u Kumrovcu dobio na dar i sa zadovoljstvom je pokazivao. Dvojica župana progovorili su i o aktiviranju kumrovečkih mrtvih kapitala – bivše zgrade Spomen-doma boraca i omladine i Partijske škole.

Složili su se da je pitanje Kumrovca uvijek bilo „političko pitanje“, no da će se vladajuća koalicija, odnosno nova vlast založiti da se ti objekti koji vape za obnovom što prije stave u svoju gospodarsku, odnosno turističku funkciju.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 76

SH
sherlock
13:09 12.04.2012.

i Franjo je brand, i njega treba iskoristiti. prije nego ovog dragog vođu.

PE
Pegaz
13:20 12.04.2012.

Uz duzno postovanje Franji, ne vidim koji bi to turist dosao posjecivati njegovu kucu i kome bi to njegov brend ista znacio....Da su htjeli, stranci bi (a nadje ih se zaista) u vecem broju posjecivali njegovu kucu bez obzira, kao sto su Titovu, pa nisu....

CH
chemica
17:52 12.04.2012.

Nije im uspjelo prodati njofru kao brend pa sada guraju Tita.