Poziv premijerki

Sindikat HAC-a: Povucite odluku o zabrani isplata uskrsnica

Foto: Igor Kralj / Pixsell
Sindikat HAC-a: Povucite odluku o zabrani isplata uskrsnica
05.05.2010.
u 16:05
- Prava je istina da HAC nije podmirio svoje obveze. Od ožujka 2010. duguje svojim radnicima oko 2,9 milijuna kuna jer im nije isplatio uskrsnice.
Pogledaj originalni članak

Povucite svoju jednostranu nezakonitu odluku o zabrani isplata uskrsnica i dopustite upravama da se pridržavaju kolektivnih ugovora, pozvao je premijerku Jadranku Kosor Mijat Stanić, predsjednik sindikata HAC-a.

On upozorava kako je netočna premijerkina izjava izrečena na Danu poduzetnika, kada je rekla da je HAC podmirio sve svoje obveze.

- Prava je istina da HAC nije podmirio svoje obveze. Od ožujka 2010. duguje svojim radnicima oko 2,9 milijuna kuna jer im nije isplatio uskrsnice - ističe M. Stanić i dodaje da su radnici pokrenuli više od 2100 tužbi (od 2908 ukupno zaposlenih) pa bi trošak uskrsnice mogao višestruko porasti.

- Zbog toga bi netko morao odgovarati, ili vi koji ste svojom naredbom suspendirali odredbu kolektivnog ugovora koja obvezuje HAC na isplatu uskrsnica, ili uprava HAC-a koja vas je poslušala - kaže se u otvorenom pismu sindikalca premijerki.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JA
jadniste
18:05 05.05.2010.

@esmeron naravno da ti vrijedi al kad si glup da se izboris za njega.....ti si potpisao ugovor o kreditu s bankom aj ga nemoj ispostivat :D a btw ako ti vlada ne postiva socijalna prava zajamcena ugovorom tuzi ju crvenokosoj papigi avbersek :D

ES
esmeron
17:50 05.05.2010.

Ako ja u zdravstvu neću dobiti božićnicu niti regres zašto bi oni koji su leglo korupcije, nepotizma, zapošljavanja po vezama i mitom. Ako njima vrijedi kolektivno vrijedi i meni.