Zemunski klan

Simovićevo pismo otkrilo Šešeljev nalog za ubojstvo Nikolića

Foto: Arhiva VL
Simovićevo pismo otkrilo Šešeljev nalog za ubojstvo Nikolića
01.07.2010.
u 07:34
- Prema onome što je napisao, plan o atentatu i dalje je aktualan. Simović tvrdi da je znao za zavjeru o ubojstvu Nikolića, ali da nije trebao biti izravni počinitelj atentata - tvrdi Politikin izvor.
Pogledaj originalni članak

Pismo Miloša Simovića  kojim je upozorio tužiteljicu Zagorku Dolovac da Luka Bojović sa svojom "ekipom" prema nalogu Vojislava Šešelja planira atentat na vođu naprednjaka Tomislava Nikolića, bilo je odlučujuće za otkrivanje atentata na Nikolića, piše današnja beogradska Politika pozivajući se na svoj izvor.

- Prema onome što je napisao, plan o atentatu i dalje je aktualan. Simović tvrdi da je znao za zavjeru o ubojstvu Nikolića, ali da nije trebao biti izravni počinitelj atentata - tvrdi Politikin izvor dodajući da se od tog plana, prema Simovićevim navodima, nije odustalo ni nakon njegova uhićenja.

- Pismo sadrži petnaestak rečenica, ali Simović za sada ne otkriva detalje o tome kako i kome je Šešelj iz pritvora u Haagu prenio takvu poruku. Ne spominju se ni detalji plana počinjenja atentata, kao ni novčani iznos koji je eventualno ponuđen atentatorima - tvrdi izvor. Atentat na Nikolića planiran je prije pucnjave nedaleko od Zagreba,u kojoj je je Miloš Simović ranio Sretka Kalinića, nakon čega su obojica uhićena, Kalinić u Zagrebu, a Simović na granici Srbije i Hrvatske.

Tomislav Nikolić je Politici izjavio da je informaciju o atentatu dobio "s najvišeg mjesta u državi" i sve to je prihvatio vrlo ozbiljno. Dodao je kako ga ne bi iznenadilo da je Šešelj zaista naredio atentat objašnjavajući to gnjevom zbog "strmoglava pada" Šešeljevih radikala.

Politika objavljuje i izjavu direktora Uprave za izvršenje kaznenih sankcija Milana Obradovića kako "u prošlu nedjelju nitko nije posjetio Simovića u KPZ-u Zabela i da ga, otkako je doveden u zatvor, nije posjetio nitko iz BIA-e.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

OB
-obrisani-
09:27 01.07.2010.

javnost u Srbiji masovno misli da je Nikolić gledao seriju Bela lađa i svidela mu se ona epizoda gde Šojić sam na svoje fotografije crta metu a onda drami u javnosti da mu se \"preti sa smrtju\".

OP
opančar
13:16 01.07.2010.

srpska posla....

OB
-obrisani-
20:39 01.07.2010.

kliko god gadije otišlo iz curvacije, opet u njoj ostaje sve sama gadija do gadije .