NAKON 10-SATNE SMJENE

Simbol koronavirusa u Italiji: Medicinska sestra zaspala na stolu zbog iscrpljenosti

Foto: Instagram
Simbol koronavirusa u Italiji: Medicinska sestra zaspala na stolu zbog iscrpljenosti
12.03.2020.
u 13:29
Elena je zaspala na radnom stolu, a na sebi je i dalje imala zaštitnu masku, liječničku kutu i rukavice od lateksa.
Pogledaj originalni članak

To je bio trenutak očaja, moja smjena je taman trebala završiti, a ja sam se osjećala bespomoćno. Prije nego što sam zaspala jako sam se rasplakala i onda sam se samo onesvijestila. Nisam znala da će fotografija mene biti toliko zanimljiva ljudima - rekla je Elena Pagliarini, medicinska sestra iz bolnice Cremona na sjeveru Italije.

Fotografiju je slikala njezina kolegica Francesca Mangiatordi, nakon 10-satne noćne smjene u hitnoj službi talijanske bolnice kraj Milana koja je imala najveću navalu zaraženih kada je val pandemije počeo, prenosi Sky News

"Pogledala sam je i željela sam je zagrliti, ali radije sam taj trenutak ovjekovječila", rekla je Francesca.

Elena je zaspala na radnom stolu, a na sebi je i dalje imala zaštitnu masku, liječničku kutu i rukavice od lateksa. 

"U jednu ruku, bilo me je sramota što je moja fotografija završila u novinama jer je to ona krhka strana mene i mog posla. S druge strane sam sretna jer mi se javljaju ljudi koji su se povezali s mojom pričom", dodala je Elena i dodala:

"Ja svoj posao radim jer ga volim i nitko mi zbog toga ne treba zahvaljivati. Zapravo se često niti ne osjećam fizički umornom, tijelo se navikne, mogla bi odraditi i 24 sata u komadu. Naravno da sam sada tjeskobna jer se borim s neprijateljem koji mi je nepoznat. Jedva čekam da to sve završi".

Iako Elena voli svoj posao i ne traži zahvale, brojni su Talijani podijelili njezinu fotografiju na društvenim mrežama te se zahvalili njoj i svom medicinskom osoblju na svemu što čine za vrijeme pandemije. 

Francesca je za Elenu rekla da je jedna od onih koji svoj posao radi s puno ljubavi i strasti te smatra da je zbog toga njezina fotografija postala simbol koronavirusa u Italiji, prenose 24sata

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SV
sveznam1
13:41 12.03.2020.

svaka vam cast vi ste heroji zelim vam da sve uskoro zavrsi i da idete svojim kucama na zasluzeni odmor..