Radikalni desničari

Šestero uhićenih zbog planiranja napada na Macrona

Foto: Reuters/Pixsell/Ilustracija
Šestero uhićenih zbog planiranja napada na Macrona
06.11.2018.
u 23:51
Policijski izvori rekli su da su privedenih šest osoba pripadnici radikalne krajnje desnice u Francuskoj
Pogledaj originalni članak

Francuska policija u utorak je uhitila pet muškaraca i ženu, povezanih s krajnjom desnicom, osumnjičenih da su planirali napad na francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, kazao je dužnosnik blizak istrazi.

Izvor blizak obavještajnoj agenciji za unutarnju sigurnost (DGSI) naredio je racije u tri različite pokrajine nakon obavještajnih informacija o planu "nasilne akcije" na predsjednika.

Policijski izvori rekli su da su privedenih šest osoba pripadnici radikalne krajnje desnice u Francuskoj. Privedeni su u pokrajini Isere, jugoistočno od Lyona, u Moselleu na granici s Njemačkom i Luksemburgom te u Ille-et-Vilaine blizu grada Rennesa na sjeverozapadu.

U intervjuu objavljenom u nedjelju Macron je upozorio na prijetnju pokreta krajne desnice diljem Europe kazavši da je prešutno prihvaćanje omogućilo uspon Hitlera i Mussolinija na vlast 30-ih godina u Njemačkoj i Italiji.

U lipnju je deset osoba povezanih s francuskom radikalnom desnicom bilo istraživano zbog sumnji da su povezani s terorističkim mrežama.

Izvor blizak istrazi rekao je da je tih deset osoba pripadalo tvrdolinijskoj skupini koji su navodili da se "bore protiv islama" i osumnjičeni su da su planirani napad na muslimane.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

KR
kruti2
00:01 07.11.2018.

i baš sve to nakon intervjua onog krelca macrona

NJ
nada.jurincic
01:54 07.11.2018.

Planirali? Hahshhhh..... Antifa prpa počinje... Znaju o i da će za ZLOČIN NAD EUROPOM

Avatar @proma-trač
@proma-trač
06:44 07.11.2018.

"U intervjuu objavljenom u nedjelju Macron je upozorio na prijetnju pokreta krajne desnice diljem Europe kazavši da je prešutno prihvaćanje omogućilo uspon Hitlera i Mussolinija na vlast 30-ih godina u Njemačkoj i Italiji." Ja upozoravam na prijetnju pokreta zlotvorne globalne neoliberalne ljevice čije bi prešutno prihvatanje kao nekad početkom dvadesetog stoljeća, ovaj puta uništilo ne samo Europu nego i čitav svijet.