15. dječja povorka

Šest tisuća malih maškara zašarenit će Korzo

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Šest tisuća malih maškara zašarenit će Korzo
25.02.2011.
u 12:43
Promet ulicama u središtu grada zabranjen je od 12.30 do 18 sati, a na Delti i Putničkoj obali zabranjeno je parkiranje tijekom cijelog dana
Pogledaj originalni članak

Jubilarna 15. dječja povorka Riječkog karnevala sutra će zašareniti središte Rijeke i pokazati da peto godišnje doba, kako se u gradu na Rječini naziva vrijeme karnevala, žive svi – od najmlađih do najstarijih.

U povorci će se u najrazličitijim živopisnim kostimima i pod maskama predstaviti vrtićari i osnovnoškolci, podmladak karnevalskih skupina iz Rijeke i okolice kao i gosti, male maškare s Visa, iz Italije, Slovenije i Srbije, njih oko šest tisuća. Točno u 13 sati s Delte kreće povorka predvođena meštrom Tonijem i njegovom kraljicom Ines Martinić te princezom i princem, šestogodišnjom Anom Kinkela i Thomasom Horvatom. S Delte preko Ribarske i Trga bana Jelačića povorka će ući na Korzo gdje će se svaka skupina nakratko zaustaviti i predstaviti kraćim programom, a potom preko Trga Republike Hrvatske, Adamićeve i Zadarske izbiti na obalu gdje je u šatoru na Gatu Karoline Riječke priređen zabavni program. Predstavnici svake maškarane skupine po dobrom će starom običaju prije nego povorka krene posjetiti gradonačelnika, a već od jutra na Korzu će se odvijati posebni veseli maškarani program. Za promet su ulice u središtu grada zatvorene od 12.30 do 18 sati, na Delti i Putničkoj obali u subotu od 6 do 20 sati nema parkiranja, a prigradski autobusi umjesto s Delte i Trga Bana Jelačića polazit će sa Školjića.

Osim dječje karnevalske povorke i fešti u mjesnim domovima u okolici Rijeke ovoga vikenda održava se i 20. maškarani Pehlin. U nedjelju u podne s okretišta Turkovo prema Domu kulture gdje je organizirana zabava krenut će povorka Pehlinarskih maškara na tradicionalnom pohodu kroz svoje naselje. Također u nedjelju u Atletskoj dvorani na Kantridi, u organizaciji Streličarskog kluba Rijeka, održava se drugi Međunarodni kostimirani turnir u streličarstvu na kojem sudjeluje više od 150 streličara iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.