'Povreda ugleda'

Šešelj tuži Tomislava Nikolića, a ovaj izbjegava sud

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Šešelj tuži Tomislava Nikolića, a ovaj izbjegava sud
11.04.2014.
u 16:13
- Prošli put je tražio izuzeće suda, a jučer je imao drugi plan - da se ne pojavi tužitelj
Pogledaj originalni članak

Vođa srpskih radikala kojih više gotovo nema na srpskoj političkoj sceni kojemu sude u Haagu za ratni zločin u Hrvatskoj i BiH, ali i Vojvodini, Vojislav Šešelj tužio je još 2010. svog nekadašnjeg partijskog kolegu, a današnjeg predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića zbog "povrede ugleda i časti", ali Nikolić izbjegava sud, pišu srpski mediji. Naime, prije nekoliko dana je trebalo biti održano pripremno ročište, ali je odloženo za 16. svibanj. Zoran Krasić, dužnosnik Šešeljeve SRS tvrdi kako Nikolićeva obrana želi pravničkim smicalicama Šešelja dovesti u "takvu situaciju kako bi sud mogao zaključiti da je Šešelj odustao od tužbe".

- Prošli put je tražio izuzeće suda, a jučer je imao drugi plan - da se ne pojavi tužitelj. Računali su na to da nismo imali informaciju o promjeni sudca, ni u kojoj je sudnici taj novi sudac i dok mi jurimo hodnicima suda, oni otvore raspravu i odmah je zatvore uz konstataciju kako je tužitelj odustao jer se njegov punomoćnik nije pojavio - tvrdi Krasić. Šešelj je tužio Nikolića za povredu ugleda i časti zbog javno izrečene optužbe da je predsjednik SRS-a iz pritvorske jedinice Haaškog tribunala naručio Nikolićevu likvidaciju, no, priča je utihnula kada je Haaški tribunal, koji snima sve Šešeljeve razgovore, to demantirao, podsjećaju srpski mediji.

>> Traži istragu protiv Nikolića i Vučića za ratni zločin

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

TH
thekurcula
20:05 11.04.2014.

Tomislav Nikolić je u jednom tenutku napravio dil preko američke ambasade u Beogradu i postao američki čovek u Srbiji. Ovi su ga onda doveli i do pobede na izborima i mesta predsednika Srbije. I sve je to u redu, Amerikanci to rade svuda svuda po svetu, da nije jedno malo ali. A to ali je Šešelj nekoliko puta postavljao na otvorenim sednicima na svom suđenju, i to je čuo svako ko je hteo da čuje. Ono što je Šešelj rekao, ukratko, i uprošteno, glasi: "Ako vi meni sudite za udruživanje radi zločinačke delatnosti, pa me trpate čak i u istu grupu sa Slobodanom Miloševićem, u čijim sam ja zatvorima proveo dosta vremena (pa mi nije onda jasno kako smo se to onda Milošević i ja udruđili), kako onda ne podignete optužnicu i protiv Tomislava Nikolića, aktuelnog predsednika Srbije, jer on je bio udružen sa mnom i radio je sve što sam mu ja rekao!?"

Avatar Lt Rinas
Lt Rinas
17:38 11.04.2014.

Ovi su ukinuli radikale, a kad će HDZ u "ropotarnicu povijesti"?

Avatar una12
una12
18:30 15.04.2014.

Kad pukne ljubav medju dva cetnicka ortaka :)