neispravni dimovod

Seoski pustinjak izgorio u kućici od drveta i blata u Garešnici

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
požar,garešnica (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
požar,garešnica (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
požar,garešnica (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
požar,garešnica (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
požar,garešnica (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
požar,garešnica (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
požar,garešnica (1)
03.02.2013.
u 09:36
I prošle godine dogodio se sličan požar u kući koju je tada koristio Mato Krutak. I ta je kuća bila jednako trošna kao i ova. Kao i sada, zapalila se peć na kruta goriva, no srećom u tom trenutku nije bio u kući pa mu se ništa nije dogodilo
Pogledaj originalni članak

– U 5.15 probudio me lavež moga psa koji je bio jako uznemiren. Kada sam izašla van, osjetila sam da nešto gori i tada sam vidjela susjedovu kuću u plamenu. Dozivala sam ga, no nije se javljao pa sam pohitala do drugih susjeda pozvati vatrogasce i policiju – ispričala je Jovanka Crnojević (53), jedina svjedokinja tragičnog požara u Malom Vukovju pokraj Garešnice, u kojem je u nedjelju smrtno stradao umirovljenik Mato Krutak (67).

Živio je sam u trošnoj kućici od drveta i blata koju je prije nekog vremena dobio na korištenje.

– I prošle godine dogodio se sličan požar u kući koju je tada koristio. I ta je kuća bila jednako trošna kao i ova. Kao i sada, zapalila se peć na kruta goriva, no srećom u tom trenutku nije bio u kući pa mu se ništa nije dogodilo – na mjestu nesreće ispričao je Krutakov sin Đuro (39).

On s majkom živi u Garešnici. Za oca kaže da već godinama živi sam poput pustinjaka te da je “obolio na živce”. Nakon prošlogodišnjeg požara smješten je u udomiteljsku obitelj u Bršljanicu, a poslije i na liječenje u Popovaču.

Kada se vratio iz bolnice, više nije želio biti u udomiteljskoj obitelji pa mu je dodijeljena napuštena kuća u kojoj je sada, nažalost, stradao.

Policija je priopćila da je uzrok požara tehničke naravi – loše je izveden dimovod povezan s peći.

Tijelo je prevezeno je na odjel patologije Opće bolnice u Bjelovaru, gdje će se obaviti obdukcija te identifikacija jer je tijelo karbonizirano. To je standardna procedura u takvim situacijama, bez obzira na to što je Krutakov sin naveo da je u požaru stradao njegov otac. O događaju će biti izviješteno i nadležno tužiteljstvo.

>>Izgorio na kućnom pragu kada se srušila zapaljena greda

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.