Otvorena nominacija

Vladimir Šeks bacio u vatru prijatelja Andreja Plenkovića

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Šeks Plenković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Vladimir Šeks
14.02.2016.
u 22:44
Gostujući u Nedjeljom u dva, Vladimir Šeks kazao je da bi Andrej Plenković bio dobar šef HDZ-a, ali i da sam mora odlučiti želi li se kandidirati
Pogledaj originalni članak

Vladimir Šeks, prekaljeni HDZ-ovac ogromnog političkog iskustva i nedavno smijenjeni savjetnik predsjednice RH, izveo je još jedan manevar. Otvoreno je podržao, pa možda i najavio, ali u svakom slučaju bacio u vatru HDZ-ova europarlamentarca Andreja Plenkovića, kojeg je u “Nedjeljom u dva” nahvalio i ustvrdio da bi bio dobar predsjednik HDZ-a.

Nakon što ga je ubacio u političku arenu, Šeks je podigao ručnu i rekao da odluku o tome hoće li zaista biti kandidat za predsjednika HDZ-a na skorim unutarstranačkim izborima mora donijeti – Plenković. Šeks je potvrdio da će se i on natjecati na izborima u HDZ-u, ali ne za predsjednika, nego za članstvo u stranačkim tijelima.

No to će učiniti pod uvjetom “ako ga pozovu i kandidiraju za neku funkciju”. Budući da Šeks nema uporište na terenu, među članstvom HDZ-a, njegova najava mogla bi se protumačiti i kao otvoreno nuđenje eventualno Plenkoviću da ga on, bude li kandidat za predsjednika, kandidira na svojoj listi na neku od stranačkih funkcija. Budući da je Šeks netom smijenjen s Pantovčaka, izbori u HDZ-u došli su mu kao naručeni za novu političku pozornicu, a kao sredstvo svog održavanja na političkom životu izabrao je Plenkovića.

Šeks se u TV emisiji pohvalio da je Plenković njegov dobar prijatelj, pa tim više zna da Plenković nije sklon riskirati i da dobro važe isplati li mu se kandidirati protiv Tomislava Karamarka pod čijim je vodstvom HDZ došao na vlast u kombinaciji s Mostom. Možda je baš zato Šeks tako otvoreno “nominirao” Plenkovića ne bi li ga istjerao na čistac i privolio da se odluči je li u igri ili nije.

Šeks je kod Aleksandra Stankovića jasno rekao da su njegovi odnosi s Karamarkom ledeni i nikakvi i da on ne želi vjerovati da on stoji iza njegove smjene s Pantovčaka (premda je riječ o aferi s pomilovanjem), iako se, nastavio je, tako nagađalo u medijima. No vjerojatnije je da je te spekulacije u medije puštao i sam Šeks. U HDZ-u su jučer i oni koji su privatno dobri sa Šeksom komentirali da “da ne znaju što Šeksu ovo treba” i da je on još jedan od onih koji postaju miljenici medija kada okrenu leđa HDZ-u. Tvrde da Šeks nema snagu u HDZ-u... •

>> 'Zabrinut sam za stabilnost i sigurnost Hrvatske. Vezivna se tkiva hrvatskog društva rastaču'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 89

HR
hrvatska91
22:53 14.02.2016.

Čujem uskoro će im se pridružiti i Jadranka Kosor..i Ivo Sanader..i Prgomet... Ma dajte, molim vas... to je unaprijed izgubljena bitka. G. Plenković, ostanite vi u EU parlamentu i ne nasjedajte na ovu udbo-podvalu. Tamo ste nam daleko potrebniji jer dobro radite svoj posao. Nisam siguran da bi se snašli u ovom "vučjem čoporu" i "pripremljenom paklu" kao vaš sadašnji stranački lider.

Avatar Feniks
Feniks
22:54 14.02.2016.

Šeks je s Glavašem i Borbašima ukrao pobjedu za Sanadera pa znamo kako je to završilo.

LO
lokun
23:32 14.02.2016.

Vlado odi u mirkvinu, uzivaj u zivotu kolikomozes uzivati.