SLJEDEĆI TJEDAN DOLAZI U HRVATSKU

Šeik Saif Bin Markhan Alketbi želi sastanak s Plenkovićem i suvlasnicima Fortenove

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Fortenova grupa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Jastrebarsko: Prezentacija poslovanja i budućih planova Fortenova grupe u tvornici Jana
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Plenković i Butković na svečanosti potpisivanja Ugovora o kupoprodaji 21 elektromotornog vlaka
03.11.2022.
u 11:03
Stavlja mu se na raspolaganje, a isto tako će razumjeti ako se premijer Plenković u ovom trenutku neće moći sastati s njime
Pogledaj originalni članak

U Vladi nemaju nikakvih informacija da bi se investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Saif Bin Markhan Alketbi trebao sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem. Taj sastanak nije ni zatražen, a kamoli dogovoren.

Ta informacija dolazi nakon što su iz krugova bliskih kupcu udjela Sberbanke u Fortenovi govorili o takvom razvoju događaja.  

Doznajemo da šeik dolazi sljedeći tjedan u Hrvatsku, spreman je susresti se s premijerom Plenkovićem i suvlasnicima Fortenove. Stavlja mu se na raspolaganje, a isto tako će razumjeti ako se premijer Plenković u ovom trenutku neće moći sastati s njime.

Ranije danas, Vlada se oglasila o prodaji ruskog udjela u Fortenovi. 

Pozadinu konkretne poslovne operacije kupovine udjela Sberbanke u Fortenovi Vlada  ne može komentirati jer o njoj nemamo nema službenih saznanja, niti je u Vlada na bilo koji način bila uključena, kažu. Nadležni resori provjerit će sve relevantne činjenice vezane uz preuzimanje udjela Sberbanka u Fortenovi.

Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, otkupio je 43,4 posto udjela u hrvatskoj kompaniji Fortenova Grupa od ruske državne banke Sberbank, glasi vijest iz službenog priopćenja koje dotični investitor odaslao hrvatskim medijima u srijedu navečer. Dodaje se da je financijska transakcija, vrijedna pola milijarde eura dovršena u ponedjeljak, 31. listopada. Više o tome pročitajte OVDJE

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

PR
prahrvat
12:19 03.11.2022.

Središte kompanije je u Nizosemskoj i njihov sud ce odlučivati o ovoj transakciji. Ali da je zgodno da pikzibneri trolaju Vladu, jest, valja priznati. Bravo za Nađija iz Fokusa koji ovo maloprije jedini odmjereno i objektivno analizira.

Avatar southman
southman
12:33 03.11.2022.

Sve ok. ali taj je sastanak trebao biti prije jučerašnje transakcije.

Avatar Bruno
Bruno
14:37 03.11.2022.

SpeerBank napolju, dobro.