ubojstvo pukanića

Šefove USKOK-a i tužitelja iz Italije žele za svjedoke

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Šefove USKOK-a i tužitelja iz Italije žele za svjedoke
11.02.2011.
u 18:05
Protiv Milovanovića je 99 posto dokaza podmetnuto, rekao je njegov odvjetnik koji tvrdi i da nema uvid u spise
Pogledaj originalni članak

– Što je motiv ubojstva Ive Pukanića i zašto mu je ukinuta policijska zaštita iako je iz dokaza u spisu, njegovih SMS-ova te iskaza bivšega američkog veleposlanika, danog talijanskom tužitelju, bilo očito da je Pukaniću život ugrožen, pitanja su na koja tijekom suđenja u Zagrebu nije odgovoreno. Mi smo tijekom istrage predlagali svjedoke u tom smjeru pa ih predlažemo opet – ustvrdio je Zdenko Tomanović, branitelj Sretena Jocića u nastavku suđenja Jociću i drugima zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

Smatrajući da se tim pitanjima, kako je istaknuo Tomanović, a i Miroslav Perković, branitelj Željka Milovanovića, Zagreb nije htio baviti, oni su predložili svjedoke koji bi prema njihovu mišljenju na ta pitanja trebali odgovoriti. Za Tomanovića su to Guiseppe Chelsi, talijanski tužitelj pred kojim je Pukanić davao iskaz u istrazi oko duhanske mafije te Domagoj Margetić, slobodni novinar. 

Perković je pak za svjedoke predložio Dinka Cvitana, ravnatelja USKOK-a, Slobodana Šašića, zamjenika ravnatelja USKOK-a, koji je potpisao optužnicu protiv Roberta Matanića i drugih, Tihomira Kralja, bivšeg šefa policijskog USKOK-a, Nenada Šipušića, policajca kojem je Amir Mafalani prijavio da će se dogoditi nešto veliko, te Zvonimira Zebeca, odvjetnika koji je tijekom istrage zastupao R. Matanića.

Hoće li svi oni uistinu i sjesti na klupu za svjedoke, sudsko vijeće kojim predsjeda Vladimir Vučinić odlučit će tijekom postupka.

Perković je inače tko zna koji put istaknuo i da njegov klijent nema uvjete za pripremanje obrane jer mu nije omogućen odgovarajući uvid u spis te je istaknuo i da je “99 posto dokaza protiv Milovanovića – podmetnuto”. Upozorio je i na specifičnu Milovanovićevu procesnu situaciju, zapitavši se što će se dogoditi ako mu presuda u Zagrebu od 40 godina zatvora postane pravomoćna.

– Hoćete li vi onda obustaviti postupak protiv njega? Ili će oni poslati presudu, a ja ću se žaliti jer mu je tamo suđeno u odsutnosti? – zapitao se Perković, ne dobivši odgovore na postavljena pitanja.

Svoje svjedočenje danas je završio Slobodan Đurović, a kao svjedok ispitan je i Ive Bitunjac. Suđenje bi se trebalo nastaviti potkraj ožujka.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IV
Ivekivek
18:44 11.02.2011.

Nema uvida u spis ali zna da su u spis podmetnuti 99% dokaza.... bravo odvjetniče, autogol...

IM
immortella
20:00 11.02.2011.

smiješno. iz kojeg razloga bi državni službenici i namještenici zbog obavljanja svog posla trebali svjedočiti na sudu? još najbolje da će suci sad svakog policajca zvati na raspravu, ako bilo kome zbog bilo kojeg razloga padne na pamet zvat policajca kao svjedoka, ako je policajac obavljao svoju dužnost. ako je policajac plaćen za to da istražuje za vrijeme radnog vremena, nije plaćen zato da gubi vrijeme po sudovima, jer se tako prohtjelo nekim odvjetnicima. žele li oni na taj način izvršiti pritisak na istražna tijela, jer jedini način zaštite istražnih organa je ništa niti ne istraživati, pa neće morati visiti po sudovima. mislim da je ovo i pitanje sindikata državnih službenika i namještenika, da zaštite svoje službenike od ovakvog maltretiranja po sudovima.

OB
-obrisani-
20:27 11.02.2011.

11.02.2011. u 20:00h immortella je napisao/la: smiješno. iz kojeg razloga bi državni službenici i namještenici zbog obavljanja svog posla trebali svjedočiti na sudu ..... itd ....................--------------.................... Ako radi ničega, onda radi nedostatka dokaza ili sumnjivih, pa i podmetnutih dokaza, što nije ništa ni čudno ni novo kada se radi o ovim današnjim \"vrhunskim, objektivnim, stručnim i profesionalnim tužiteljima\". . Ali ima nade, evo traže se pastiri, možda bi ti likovi mogli na tim zadacima zadovoljiti. . I svjedočenje državnih službenika nije ništa novo i obrana i sud mogu zatražiti svjedočenje, ako su u bilo kakvoj dilemi ! . Inače da imaš pojma o ičemu onda bi znala da se npr. policajci pozivaju kao svjedoci i na prekršajni sud u slučajevima prometnih nezgoda, pa i manjih stvari. zato ne laprdaj i nastavi čitati stripove, ako i njih kužiš !