koprivnica

Šef Podravkine uprave utjecao na vijećnike iz kompanije

Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
Šef Podravkine uprave utjecao na vijećnike iz kompanije
25.07.2013.
u 09:10
Zvonimir Mršić nam je tumačio što bi za Podravku značilo neprihvaćanje privatizacije kluba - kazao je sudionik tajnog sastanka
Pogledaj originalni članak

Iako su danima najavljivali da neće podržati sanaciju financijskih dubioza Podravkinog ženskog rukometnog kluba novcem građana Koprivnice, vijećnici HDZ-a i HSS-a to su jučer ipak učinili.

Usmeno jamstvo

Ruke su složno podignuli \"za\" premda nakon višesatne rasprave, kojoj je nazočio i član Podravkine uprave Jorn Pedersen, ujedno i direktor RK Podravke, nisu doznali ništa što već nisu znali u vezi s pretvorbom kluba u dioničko društvo u kojemu će Grad Koprivnica imati većinski udjel.

Jedino je Pedersen dao \"usmeno jamstvo\" da će Podravka i u iduće 2-3 godine sponzorirati rukometni klub. Službeni dokument o tome nije sročen.

Sva je prilika da je presudan za \"kopernikanski obrat\" bio sastanak koji je nekoliko sati prije sjednice Gradskoga vijeća održan u Podravki, kompaniji u čijem je poslovnim interesu prebacivanje kluba na gradske proračunske jasle.

Sastanak je sazvao šef uprave Zvonimir Mršić i na njega je, u skladu sa svojim hijerarhijskim ovlastima, prizvao gradske vijećnike koji rade u toj kompaniji.

- Pozvan sam na sastanak k predsjedniku uprave kao zaposlenik Podravke. Mršić nam je tumačio što bi za kompaniju značilo neprihvaćanje odluke o privatizaciji rukometnog kluba - potvrdio nam je jedan od sudionika sastanka.

HDZ-ovci Stanislav Biondić, Ernest Forjan, Marijan Lisjak i laburist Darko Tetec četvorica su koprivničkih vijećnika koji plaću primaju u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji.

Ostali dosljedni

Osim 11-tero vijećnika iz SDP-ove vladajuće koalicije, zeleno svjetlo za ulaganje gradskog novca u sporski klub pred stečajem zbog financijskih dubioza dali su Biondić, Forjan, Lisjak i Emina Kovačević iz HDZ-a te Miljenko Flajs i Karolina Vidović iz HSS-a.

Razmjere obrata u stavu oporbenih vijećnika o privatizaciji RK Podravke dobro oslikava i to što je HSS-ovac Flajs samo dan prije sjednice javno poručio Mršiću neka on kupi klub ako smatra da je to dobar potez.

Protiv su bili laburisti Tetec i Siniša Bosanac, a vijećnik Hrasta Ivica Suvalj te nezavisni vijećnik Mladen Švaco bili su suzdržani. Oni su, za razliku od HDZ-a i HSS-a, ostali dosljedni najavama da neće glasati za privatizaciju RK Podravke novcem građana zbog nedostatka konkretnih informacija o budućem statusu i financiranju kluba.

Suvalj je na početku jučerašnje sjednice Gradskog vijeća dao prijedlog da se ta točka skine s dnevnog reda dok se ne razjasne nejasnoće, no vladajući SDP te \"oporbeni\" HDZ i HSS to su složno odbili.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.