Informatički gigant

Šef Forda A. Mulally glavni kandidat da preuzme Microsoft

Foto: Reuters/Pixell
steve ballmer
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
tony bates
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
alan mulally
07.11.2013.
u 08:05
Uz Allana Mulallyja, ozbiljno je u utrci i bivši šef Nokije Stephen Elop, kao i dvojica izvršnih direktora iz samog Microsofta
Pogledaj originalni članak

Nakon što je aktualni direktor Microsofta Steve Ballmer najavio da će se povući u mirovinu za 12 mjeseci, najveća informatička kuća svijeta ubrzano traži njegova nasljednika. Reuters je jučer objavio užu lista kandidata koji bi mogli zasjesti u Ballmerovu, odnosno nekadašnju stolicu Billa Gatesa.

Prema najavama, među četvoricom kandidata s najizglednijim šansama za izbor dvojica su dosadašnjih izvršnih direktora Microsofta, kao i dvojica poznatih menadžera koji dolaze iz drugih kompanija. To su Allan Mulally, aktualni šef automobilske tvrtke Ford Motor Co te bivši direktor Nokije Stephen Elop. Od kandidata koji dolaze iz same tvrtke dobre šanse za izbor imaju Tony Bates, direktor Skypea, koji se nalazi u sklopu Microsofta, te Satya Nadella, direktor sektora cloud pohrane podataka.

– Kod nas nema nikakvih promjena. Alan je i dalje fokusiran na poslove unutar naše tvrtke, a ne možemo se upuštati ni u kakve špekulacije – ustvrdio je glasnogovornik Forda Jay Cooney. Inače, Microsoft je listu potencijalnih kandidata počeo sa 40 imena, no selekcijom je ovaj broj znatno sužen. Promjene na čelu kompanije pozdravljaju i dioničari jer, iako je Microsoft i dalje visoko profitabilna kompanija, počeo je gubiti tlo u srazu s Appleom i Googleom. Ballmer je, za razliku od osnivača Microsofta Billa Gatesa većinu vremena i truda posvetio izradi uređaja poput Surface tableta ili Xbox igraće konzole, dok je izrada računalnih programa počela usporavati.

Upravo zbog toga dioničari upravo Mulallyja vide kao idealan izbor za budućeg šefa. Iako ne dolazi iz računalne, već iz automobilske industrije, Mulally je pokrenuo cjelokupnu promjenu filozofiju poslovanja Forda, izvukao ga iz gubitaka tijekom 2009.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.