Sibusiso Moyo

Šef diplomacije Zimbabvea umro nakon zaraze koronavirusom

Foto: PHILIMON BULAWAYO/REUTERS/PIXSELL
Šef diplomacije Zimbabvea umro nakon zaraze koronavirusom
20.01.2021.
u 12:19
Zimbabve bilježi porast novih slučajeva zaraze.
Pogledaj originalni članak

Ministar vanjskih poslova Zimbabvea Sibusiso Moyo preminuo je nakon što je obolio od covida-19, kazao je u srijedu glasnogovornik ureda predsjednika George Charamba.

Moyo, bivši general, umro je u lokalnoj bolnici rano ujutro, dodao je Charamba, podsjetivši da se radi o "odlikovanom vojniku i borcu za slobodu". Ministar je jedan od nekoliko generala koji su za svoje zasluge u vojnom udaru na nekadašnjeg predsjednika Roberta Mugabea 2017. nagrađeni prestižnim položajima u vladi sadašnjeg predsjednika Emmersona Mnangagwae i vladajuće stranke ZANU-PF.

Zimbabve bilježi porast novih slučajeva zaraze. Sveukupno je u toj zemlji do sada zabilježeno 28.675 slučajeva infekcije, od čega polovica nakon Nove godine. Od covida-19 je u Zimbabveu umrlo 825 ljudi.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.