Presuda

Sedam godina za ubojstvo prijatelja drvenom palicom

Foto: Marko Jurinec/PIXSEL
ivan žuna
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
stanko žuna
Foto: Marko Jurinec/PIXSEL
ivan žuna
Foto: Marko Jurinec/PIXSEL
ivan žuna
Foto: Marko Jurinec/PIXSEL
ivan žuna
20.03.2014.
u 12:00
Ubijeni i Ivan nekad su bili prijatelji, ali kamen spoticanja između njih postale su bačva i preša koje je Ivan Žuna posudio ubijenom Stanku prije dvije i pol godine, koje mu ovaj nije vraćao.
Pogledaj originalni članak

Ivan Žuna (45) iz Gornje Voće na Županijskom je sudu u Varaždinu u srijedu prijepodne osuđen na sedam godina zatvora zbog ubojstva svoga znanca Stanka Žune (60).

Utvrđeno je da ga je 9. lipnja prošle godine u svojoj kući ubio drvenom palicom, zadavši mu više snažnih udaraca u glavu, a potom, kad je ovaj pao, i po leđima.

Sud mu je kao olakotne okolnosti uzeo invalidnost, jer nema nogu, bitno smanjenu ubrojivost u trenutku počinjenja zločina (dva sata poslije ubojstva imao je 3,85 promila alkohola u krvi i tvrdi da se ničega ne sjeća) te teške životne i imovinske prilike. No u obzir je uzeto i to što je ubojstvo izvedeno na "vrlo grub način, intenzivno, uz velik broj udaraca". Određeno mu je i obavezno liječenje od alkoholizma. Drvena palica bit će mu oduzeta i uništena.

Foto: Marko Jurinec/PIXSEL

Ubijeni i Ivan nekad su bili prijatelji, ali kamen spoticanja između njih postale su bačva i preša koje je Ivan Žuna posudio ubijenom Stanku prije dvije i pol godine, koje mu ovaj nije vraćao. Ivan Žuna je hendikepiran i u invalidskim kolicima pa je, kako je rekao tijekom suđenja, želio prodati bačvu i prešu i kupiti nova kolica. No, tvrdio je da taj dan nisu o tome razgovarali te se ne zna zbog čega je točno izbio sukob.

Prilikom današnjeg izricanja presude i dalje je tvrdio da se gotovo ničega ne sjeća, ali da vjeruje da ga je, vjerojatno usmrtio te prihvaća odgovornost i žao mu je, jer su bili prijatelji.

>>Ubio znanca pa nastavio piti dok nije nestalo vina

>>Palicom ubio prijatelja zbog bačve i preše?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.