Slab imunitet

SDP želio oslabiti Vladu, a pokazao svoju slabost

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
SDP želio oslabiti Vladu, a pokazao svoju slabost
12.11.2017.
u 13:20
Nepoznata bolest navodno je u petak, na sam dan pokušaja opoziva, poharala dio saborskih zastupnika
Pogledaj originalni članak

Svaki pokušaj rušenja Vlade ili opoziv nekog ministra u Saboru tu istu Vladu ili ministra trebao bi ili srušiti ili barem oslabiti. No kada SDP ide s opozivom, ta logika postaje upitna. Vlada često ispadne snažnija i jača, a glavna oporbena stranka pokaže svu raskoš svoje slabosti. Tako je bilo i u petak pri pokušaju opoziva Vlade.

Osim što su više-manje prežvakavali iste tvrdnje o Agrokoru koje slušamo danima, SDP-ovci su pokazali i da nisu u stanju dovesti ni sve svoje zastupnike na samo glasanje. Štoviše, u opoziv su svjesno u samom startu išli sa zastupnikom manje jer zbog bratoubilačkog rata u stranci nisu bili u stanju na vrijeme odrediti zamjenu za Ivana Klarina. Ali barem su pokazali da su dobri prognozeri jer su i sami, nekoliko dana prije opoziva, otvoreno govorili da od opoziva neće biti ništa.

No nije sve tako crno za SDP. Ako ništa drugo, u petak su vidjeli da im partneri na koje računaju, a s kojima imaju potpisan i sporazum o zajedničkom izlasku na iduće parlamentarne izbore, za što im nude šest sigurnih mjesta na listama, imaju jako slab imunitet. Naime, nepoznata bolest navodno je u petak, na sam dan pokušaja opoziva, poharala dio saborskih zastupnika.

Je li posrijedi bakterija ili virus, ne zna se, no navodno je pogodila velik dio HSS-ovaca kada su trebali podignuti ruku za rušenje HDZ-ove Vlade s Andrejem Plenkovićem na čelu. A glasanje je izbjegao i šef HSU-a Silvano Hrelja. Drugim riječima, SDP-ovi partneri HSS i HSU nisu podržali važnu SDP-ovu inicijativu od koje je SDP puno očekivao. I mogu se sad SDP-ovci tješiti da je razlog tome čista lijenost i neozbiljnost, a nikako otvaranje vrata prelasku na drugu stranu, ali tko želi imati lijene i neozbiljne partnere.

U svakom slučaju, svi oni koji u najjačoj oporbenoj stranci drže da bi na iduće izbore morali izići samostalno, u petak su dobili još jedan argument više za takav scenarij. I tko ih može kriviti.     

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

PR
prarvat
13:40 12.11.2017.

Bilo je teško gledati kako Bernardić 70 puta govori jedno te isto. Pritom je bilo očito da nema iza sebe stranku. Osjećalo se nešto kao: sam si ovo htio, sad se koprcaj

BE
beitsche
13:35 12.11.2017.

Naivnom Beri su pripremili kajlu.jer su unaprijed znali kak ce proci..a Bero sad moze uzviknuti Pa zarvi ti sine Glavasevicu

DU
Deleted user
18:15 12.11.2017.

Dok budale vode stranku bolje niti ne može. Na sreću većine građana Hrvatske.