Nenad Stazić:

SDP zamjera izbor Crnoje, Buljevića i Hasanbegovića

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
SDP zamjera izbor Crnoje, Buljevića i Hasanbegovića
23.01.2016.
u 12:30
SDP-ova Tanja Vrbat iznenađena je što nijednom riječju Orešković nije spomenuo vanjsku politiku, gospodarsku diplomaciju, regije ni regionalizaciju.
Pogledaj originalni članak

Imenovanje ministara koji negiraju antifašizam i zalažu se za uvođenje registra izdajnika, prezetiranje programa Vlade u Power point prezentaciji, zanemarivanje temeljnih ljudskih prava i sloboda te vanjske politike ključne su primjedbe saborske oporbe mandataru Tihomiru Oreškoviću tijekom jučerašnje rasprave u Saboru. Cjelodnevnom raspravom o povjerenju novoj vladi dominirali su partneri koalicije Hrvatska raste, dok su vladajući zastupnici malo govorili, a ako su se i javljali, bilo je to da bi obranili mandatara i buduće ministre.

Oporba je Oreškoviću zamjerila i što nije odgovorio ni na jedno njihovo pitanje. SDP-ov Nenad Stazić Oreškoviću je najavio da ga SDP neće podržati ponajprije zbog imenovanja Zlatana Hasanbegovića za ministra kulture, Mije Crnoje za ministra branitelja te Josipa Buljevića za ministra obrane.

– Ja vas pitam, gospodine Oreškoviću, je l’ vam smeta progon novinara? Je l’ se to i u Kanadi događa? – pitao je Stazić mandatara aludirajući na Buljevića. 

SDP-ova Tanja Vrbat iznenađena je što nijednom riječju Orešković nije spomenuo vanjsku politiku, gospodarsku diplomaciju, regije ni regionalizaciju.

– Kažete da ćete se o izbjeglicama konzultirati sa susjednim zemljama. A one će reći: “Postanite vi hotspot, sabirni centar i mi ćemo vam čak i financirati da ti nesretni ljudi koji bježe sa svojih ratnih područja ostanu kod vas” – prigovorila je Vrbat. 

>> Ova je vlada veliki jedrenjak s jednim skiperom

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne priča. Na pitanje je li ikad zapucao na brata kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je skupa sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

ZD
zdepar
12:57 23.01.2016.

ničime nisam bio fasciniran, poznato je da su stazić, jovanović, ostojić sdp-ovi "psi rata", poznato je da je drugarica pipl-mast-trast-as uz milanovića u sdp-u zadužena za sramoćenje, poznato je da je pusićka nervozna kad gubi, vlada u kojoj se znalo tko pije a tko plaća, doslovno, od danas je izgubila sponzore

DE
dernek
12:55 23.01.2016.

Stazicu nije mu ni bila potrebna vasa podrska i hvala bogu da je tako.

OS
osica
12:46 23.01.2016.

Staziću prošao je i bez vas. Ni manjinci nisu podržali ovu vladu . Neviđeno u zapdadnim demokracijama. Oni bi vladali Hrvatskom zajedno s vama pod krinkom "Borbe za manjinska prava". Hvala Bogu da s Hrvatima ne vlada "ugroženi ". Diskusija vam je jučer u saboru većini bila jadna, provokatorska bezsadržajna, s podvalama i lažima ...... Pametan čovjek to jednostavno ignorira. Cirkus nije uspio, a predstava se ne ponavlja.