Stožer koalicije Hrvatska raste

Milanović: Pozivamo MOST da nam se pridruži. Ne kao vođama, nego kao partnerima

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
opačić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
SDP
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
SDP
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
sdp
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
sdp
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
sdp
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
sdp
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
sdp
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
sdp
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell
SDP
Foto: Goran Kovacic/pixsell
SDP
Foto: Goran Kovacic/pixsell
SDP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
SDP
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
sdp
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
sdp
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
sdp
09.11.2015.
u 00:05
Želimo služiti svom narodu i pozivam sve one dobre vjere da nam se pridruže u razgovorima o budućnosti Hrvatske već sutra, kazao je Milanović
Pogledaj originalni članak

U Tvornici kulture u Zagrebu koalicija Hrvatska raste predvođena SDP-om dočekuje rezultate izbora.

U nastavku pratite tijek događaja iz izbornog stožera koalicije Hrvatska raste:

00.15 sati - Okupljenima se obratio predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

– Zahvaljujem svim građankama i građanima. Jedna stvar je jasna, a to je da je Hrvatska odlučila da nema povratka na staro. U kojem smjeru idemo, odlučit ćemo već idućih dana. Četiri godine čuvali smo socijalni mir. Pozivam sve one koji žele reforme i koji će Hrvatsku voditi tamo gdje joj je mjesto, među europskim ljepoticama, da nam se pridruže. Sada vidimo da se pojavila politička snaga, to je MOST, koja želi reforme. Pozivamo sve koji žele reforme da nam se pridruže. Ne kao vođama, nego kao partnerima. Konačno, nakon četiri godine možemo reći čistog obraza da Hrvatska raste i da je organiziranija nego ikad. Želimo služiti svom narodu i pozivam sve one dobre vjere da nam se pridruže u razgovorima o budućnosti Hrvatske već sutra. Hvala svima od srca, hvala svima koji su me trpjeli ove četiri godine. Nema mjesta euforiji, borili smo se teško, spoticali su nas, ali nismo izgubili vodilju. Hrvatski interes mora biti interes svakog čovjeka. Bili smo puna srca i ne baš prazne glave. S dobrom vjerom prema svakome i sa zlobom prema nikome pozivam sve one koji žele reforme. Riječ je o stvarima koje ne stanu u pet točaka. Radi se o stotinama točaka i jednom srcu, kazao je Zoran Milanović.

00.00 sati  – Oko ponoći je u Tvornicu stigao i šef SDP-a Zoran Milanović u pratnji supruge

23.40 sati – Duboko vjerujem da do novih izbora neće doći. Očito je da ključeve drži MOST, i da se do druge obale rijeke može samo preko mosta. Nadam se da će oni prepoznati ono što je u Hrvatskoj već napravljeno. Mislim da je MOST dobio više mandata nego što je očekivao. On je ključan izbor i bez njega nema vlade. Njima je očito stalo da Hrvatska ide dalje i da se razvija, a to je cilj i koalicije Hrvatska raste, kazao je Nenad Stazić za HRT i dodao kako vjeruje da će nacionalne manjine pričekati te se pridružiti pobjednicima.

– Oni nemaju što tražiti u oporbi, kazao je Stazić.

22.55 sati – Željko Jovanović kazao je kako je očekivao dobre rezultate i vjeruje da će u konačnici i sljedeće četiri godine vladu voditi Zoran Milanović. Drago mu je da je u Rijeci postignut sjajan uspjeh. Za MOST je rekao da su vjerojatno i oni iznenađeni svojim rezultatom i uvjeren je da će im MOST pomoći u provođenju reformi.

– Problem MOST-a jest da to nije stranka već skupina ljudi, od kojih se neki, pretpostavljam, nikad nisu ni sreli. Ali ako imaju čvrstu viziju, to ne bi trebao biti problem – kazao je Jovanović.

22.45 sati Bilo mi nam drago ako MOST ostane principijelan i zaista želi razgovarati o reformama. Mi ih provodimo već 4 godine i što se nas tiče, otvoreni smo za raspravu o reformama. Očekujem da se dogovorimo. Ne vidim kako bi MOST mogao ići u koaliciju s HDZ-om koji je već dva puta opljačkao Hrvatsku. Mi smo izveli Hrvatsku iz krize, kazala je Milanka Opačić. Na pitanje očekuje li da MOST ostane homogen, rekla je da je na njima da ostanu homogeni i izađu s reformama o kojima govore. Svjesna je da je ovo prvi put da imamo ovakvu situaciju da treba koalirati s jednom koalicijom.

– Bilo bi dobro da razgovaramo s jednom homogenom strukturom – kazala je Opačić.

22.30 sati – Solidan rezultat, još postoji mogućnost za sastavljanje Vlade. Možemo sa svima, osim s teškom desnicom. Postoji matematička mogućnost za sastavljanje vlade – kazao je Zlatko Komadina

22.10 sati  – Nakon prvih privremenih rezultata koji prednost daju HDZ-u, Vesna Pusić za HRT je kazala kako njihova koalicija s IDS-om ima 57 mandata.

– Tko god bude sastavljao Vladu, morat će mirno i ozbiljno pregovarati s MOST-om. Očito su građani htjeli da nitko samostalno ne može sastaviti Vladu – kazala je Vesna Pusić i dodala kako zasad nisu kontaktirali s MOST-om.

21.54 sati – U ove zadnje dvije godine pokazali smo da imamo rezultate i da Hrvatska raste. Tako je rastao i SDP – kazao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić i dodao kako su sada u ravnopravnoj poziciji i priznao MOST-u da je treća snaga i kao takva imat će ozbiljnu poziciju u novoj vlasti. 

– Slijedi razgovor o programima, MOST ima svoje poglede, mi svoj put koji smo potvrdili u praksi. Nadam se da ćemo biti ti koji će s MOST-om nastaviti ovaj posao. Treba vidjeti sutra kad se rezultati zbroje – kazao je Grčić i dodao kako je IDS njihov prirodni partner i da svi skupa trebaju razgovarati o formiranju vlade. 

Na pitanje što je s HDSSB-om , rekao je da ne može ništa prejudicirati te da su im u fokusu MOST, IDS i dio manjinskih zastupnika. Grčić je podsjetio kako su već u petak pozvali MOST na suradnju, a isto tako je istaknuo kako je Milanović bio vrlo korektan prema njima u kampanji. 

21.50 sati – Demokracija je pokazala svoje najljepše lice. Meni je drago da se to dogodilo zbog nekih koji su prerano zapjevali u gnijezdu – kazao je Predrag Matić. Ako maknu šator ispred Savske – ja ću biti ministar vječno, kazao je Matić.

Ministar obrazovanja Vedran Mornar kazao je pak kako ova vlada ima dobre rezultate. 

21.00 sati – Apsolutno sam zahvalan svima koji su nam dali podršku. Tek smo počeli brojati glasove – kazao je Igor Dragovan za HRT i kazao kako su za rezultate najvažniji rezultati same Vlade.

– Moramo čekati da se izbroje glasovi, kazao je Igor Dragovan i naglasio kako je SDP dokazao da zna voditi državu.

20.55 sati – 6000 izbjeglica stiglo je danas u Hrvatsku i sve teče u najboljem redu. Koristim se priliku da zahvalim svima onima koji rade svoj posao dok traju slavlja. Vraćam se uskoro natrag u kamp u Slavonskom Brodu, a ljudi na terenu kažu "Drago nam je što ćete ostati" – kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić za HRT i dodao kako je SDP napravio svoj dio posla.

– Drago mi je da su građani odbili onu opciju koja se želi obračunati s neistomišljenicima – kazao je Ostojić i iskoristio priliku da čestita MOST-u.

Znakovito je rekao da vjeruje da postoji prostor oko reformi onoga što je ova vlada radila do sada. 

– Nakon ovoga očekujem da Karamarko podnese ostavku, to bi bilo u najmanju ruku moralno. Ne samo zbog SDP-a i MOST-a, narod je odlučio da ne želi takav HDZ. Imali su golemu prednost, a dogodila im se prava sramota – rekao je Ostojić, javljaju 24 sata.

 O rezultatima Živog zida kazao je kako su oni vrlo skromni.

20.15 sati Koalicija s HDZ-om nije moguća, ali sa svima ostalima ćemo razgovarati. No prije svega, pričekajmo rezultate Državnog izbornog povjerenstva – rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i nastavio:

– Krenuli smo u reforme i ako će se one možebitnog partnera poklapati s njima – naći ćemo zajednički jezik.

19.45 sati – Pričekat ćemo rezultate. Ako ovako ostane, izvjesno je da bez MOST-a nitko neće moći formirati saborsku većinu. Ja mislim da je suparnička strana očekivala puno više. Očekujem da će nam se priključiti IDS i veći dio zastupnika manjina. Rezultat ovih izbora jest da nema povratka na staro – kazao je Arsen Bauk za NOVU TV.

19.25 sati – Vidjet ćemo dok se prebroje svi listići – odgovorila je Milanka Opačić iz SDP-a za Novu TV na pitanje jesu li zadovoljni rezultatima. Ankete pokazuju očekivani trend, da će se voditi bitka za svaki mandat, svaki glas, dodala je. – Bit će ovo duga noć dok se ne prebroje svi listići – rekla je Opačić. 

Koalicije? – SDP je zbog budućnosti Hrvatske spreman na sve razgovore, ali pričekajmo – rekla je Opačić, dodajući da su otvoreni prije svega zbog budućnosti Hrvatske, a ne političke trgovine.

19.20 sati  – Očekivali smo napetu utrku i uvjereni smo od prvog trenutka u pobjedu. Ali pričekajmo konačne rezultate, tad se može pričati o koalicijama – kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

19.10 sati – Bit će ovo duga večer, a možda i duga noć – prvi je komentar na izlazne ankete potpredsjednika SDP-a Gordana Marasa. Kaže kako očekuje da će na kraju SDP-ova koalicija ostvariti bolji rezultat, a za primjer je uzeo 10. izbornu jedinicu u kojoj oni, prema izlazim anketama, osvajaju 4 mandata, a Maras vjeruje da će to na kraju biti 5 mandata.

– Ono što me raduje jest veliko povjerenje koje su nam iskazali građani jer prije samo pola godine ankete su sugerirale da HDZ vodi za 10 mandata, a sada samo ravnopravni – kazao je Maras. 

19.07 sati – Prije svega, ovo su izlazne ankete, pred nama je duga noć. I na početku smo znali da će rezultat biti vrlo neizvjestan. Možemo izraziti nadu i zadovoljstvo, ali naravno da moramo pričekati sve rezultate. Hrvatska stvarnost od 2000. godine su koalicije. SDP je pokazao da zna kako funkcionirati u koalicijama. U ovom trenutku treba pričekati službene rezultate – kazao je Dragovan. 

19.05 sati – Nakon što su izlazne ankete pokazale da su SDP i partneri izjednačeni s HDZ-om i partnerima na 56 mandata, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić zahvalio je svim građankama i građanima koji su glasali za koaliciju Hrvatska raste, a same rezultate izlazne ankete komentirao je kratko:

– Vidjet ćemo. Sutra je novi dan – kazao je Dončić

18.50 sati – Došao je i posebni savjetnik šefa SDP-a Zorana Milanovića Alex Braun, poznati politički konzultant.

18.45 sati – Polako dolaze vodeći ljudi SDP-a.

>> Na birališta do 16.30 sati izašlo 46,57 posto birača

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 108

Avatar H/S/P
H/S/P
18:56 08.11.2015.

SDP-ovci se okupljaju u Tvornici u kojoj ce se odmah,poslje izgubljenih izbora,zaposlit.

AN
Android
19:06 08.11.2015.

Neka ga Alex B. savjetuje kako se ponašati poslije izgubljenih izbora.

DU
Deleted user
19:23 08.11.2015.

Za SDP ova noć je noć odlaska to jest točka iza koje sljedi reformiranje partije i zokijev odlazak ili potpuni raspad