Ima i toga

SDP-ov gradonačelnik i HDZ-ov župan razgovarali o suradnji na zajedničkim projektima

Foto: Grad Varaždin
Anđelko Stričak i Neven Bosilj
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin: Kandidat za gradonačelnika, Neven Bosilj, predstavio svoj program
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Anđelko Stričak novi je župan Varaždinske županije
14.06.2021.
u 16:32
Dosadašnji gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok i župan Radimir Čačić nisu bili u dobrim odnosima
Pogledaj originalni članak

Novoizabrani varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj (SDP) i varaždinski župan Anđelko Stričak (HDZ) održali su u gradskoj vijećnici prvi radni sastanak. Kako su izvijestili u Gradskoj upravi, razgovaralo se o aktualnim temama, suradnji na zajedničkim projektima i opcijama rješavanja problematike oko odvoza otpada.

"Gradonačelnik i župan dogovorili su da će ovakve radne sastanke gradske i županijske vlasti održavati redovito te da će suradnja i kontinuirana komunikacija zasigurno polučiti dobre rezultate na korist svih stanovnika grada Varaždina i Varaždinske županije", navodi se u priopćenju.

Iskorak je to u odnosima gradskog i županijskog vodstva. Dosadašnji gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok i župan Radimir Čačić nisu bili u dobrim odnosima, poznata su, na primjer, njihova prošlogodišnja prepucavanja oko epidemioloških mjera, a i Čačić je često u javnosti spominjao Čehokove optužnice i sudske postupke. 

VIDEO Prošetali smo Pelješkim mostom: Hrvatska bi mogla biti spojena već za 30-ak dana

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.