Odgođen statut SDP-a

Rušilo se Bernardića pa sad konvencija kasni

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Rušilo se Bernardića pa sad konvencija kasni
28.11.2017.
u 08:02
Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić ističe kako se takvo odgađanje moglo i pretpostaviti jer statut, na koji ima itekakvih prigovora, nije spreman
Pogledaj originalni članak

Konvencija SDP-a koja se trebala održati sredinom prosinca i na kojoj je trebao biti donesen novi stranački statut, odgođena je. I to za zadnju subotu u siječnju.

U vodstvu stranke odgodu opravdavaju dvama razlozima. Objašnjavaju da su zbivanja u rujnu i listopadu odnosno pokušaji rušenja aktualnog predsjednika Davora Bernardića od strane dijela članova stranačkog vodstva, usporili sve ostale obveze u stranci i pripremu konvencije. Pa i izradu statuta koji je već jednom bio na potpunoj doradi, a najnoviji prijedlog još je u javnoj raspravi. A koji bi trebao biti donesen na konvenciji.

– Rok za dostavu prijedloga za novi statut je 6. prosinca. Jednostavno nije moguće od tada do sredine prosinca kvalitetno obraditi sve prijedloge za statut i pripremiti konvenciju. Zato će ona biti potkraj siječnja – kaže naš izvor iz vodstva SDP-a.

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić ističe kako se takvo odgađanje moglo i pretpostaviti jer statut, na koji ima itekakvih prigovora, nije spreman. A i sazivanje konvencije u predbožićno vrijeme od samog starta nije bilo uobičajeno.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PU
Pukovnik
08:32 28.11.2017.

Partizani Miralem-Beg, medvjed Grbin, obrva Grčić, čistaćica dugih cijevi Opačić i doušnik Stazić jurišaju na položaj čela stare prostitutke partije. Mladi Hrvat, katolik Bernadić (kakav je da je) veeeliki trn je u oko jugoslovensko-četničke bratije koja od ‘45 parazitira i pljačka Hrvatsku. Osječaju se ugroženi, što i jesu! Još malo i ta vrsta biti će rijetka kao pande u zoološkom vrtu. Hvala Bogu!

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
08:06 28.11.2017.

Jugo Miralemu smeta konvencija u predbožićno vrijeme? Zašto, on nešto posebno tada radi, zauzet je nečim, kao i ostali SDP-ovci? Čime? Što SDP-ovci rade u vrijeme Božića točno?