varaždin

SDP: Integralna nagodba najsramotnija je odluka Gradskog vijeća u povijesti

Foto: Ivica Beti
SDP: Integralna nagodba najsramotnija je odluka Gradskog vijeća u povijesti
13.03.2021.
u 15:41
Odluku Gradskog vijeća o tzv. integralnoj nagodbi, za koju je glasalo 13 vijećnika s njegove liste i HDZ-a, nazvao je najsramotnijom u povijesti.
Pogledaj originalni članak

- Sada već više od 15 godina ovo brdo baliranog smeća, ovo ruglo stoji ovdje kao duboki ožiljak na licu našeg prelijepog Varaždina. Ovo je spomenik sramote Ivana Čehoka i njegovih interesnih partnera kojima je pohlepa za ekstra profitom bila važnija od zdravlja i općeg dobra Varaždinki i Varaždinaca - rekao je predsjednik SDP-a Varaždina Miroslav Marković na konferenciji za novinare u Brezju, gdje su nagomilane bale otpada.

Odluku Gradskog vijeća o tzv. integralnoj nagodbi, za koju je glasalo 13 vijećnika s njegove liste i HDZ-a, nazvao je najsramotnijom u povijesti. SDP-ov kandidat za gradonačelnika Neven Bosilj rekao je da je temelj na kojem će rješavati problem bala dopis Ministarstva zaštite okoliša i energetike, danas Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

- Ministarstvo je propisalo hodogram s 11 točaka kojih se iz nekog razloga sadašnja vlast nije željela pridržavati. Odmah po dolasku u Vijećnicu ćemo pokrenuti izradu novog programa sanacije. Ovaj koji je izrađen bio je isključivo pogodovanje da bale završe u obližnjem MBO-u. Moramo imati program sanacije koji predviđa sve moguće vrste obrade. Takav program sanacije će biti podloga za raspisivanje javnog natječaja. Cijeli postupak koji je propisalo Ministarstvo ćemo provesti do kraja godine - rekao je Bosilj. Narodna stranka - Reformisti prije nekoliko je dana zatražila odgovor na pitanje Ovo ukazuje na to da ili ne zna da li postoji li kakvo mišljenje DORH-a o integralnoj nagodbi. Zatražit će, najavili su reformisti, i očitovanje gradonačelnika Ivana Čehoka i predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SE
senijor121
23:17 13.03.2021.

Varaždinci očito troše previše tuduma koji sadrži metilni alkohol i uništava mozak, zato i biraju takvo smeće i kriminalce kao što je čehok, čačić...

Avatar Stankić
Stankić
18:44 13.03.2021.

Kaj pak je to SDP? Pojasnite?