DRŽAVA ČLANICA EU

Savez seljaka i zelenih pobijedio na izborima: skočili sa jednog na nevjerojatnih 56 mandata!

Foto: Reuters
Litva
Foto: Reuters
Litva
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
Saulius Skvernelis
Foto: Reuters
Litva
23.10.2016.
u 23:15
Kandidat za litavskog premijera je Saulius Skvernelis, bivši šef policije i bespoštedni borac protiv korupcije
Pogledaj originalni članak

Savez seljaka i zelenih (LGPU,centar), koji je u dosadašnjem sazivu parlamenta imao samo jedan mandat, ostvario je u nedjelju neočekivanu pobjedu u drugom krugu litavskih parlametarnih izbora ispred konzervativaca i vladajućih socijaldemokrata, objavilo je izborno povjerenstvo.

LGPU je osvojio 56 od 141 mjesta u parlamentu, ispred konzervativaca Saveza domovine s 30 mjesta i socijaldemokrata premijera Algirdasa Butkevičiusa sa 17 zastupnika, rekla je Elena Masveinaite, članica Izbornog povjerenstva nakon što su prebrojani gotovo svi glasački listići.

"Mi ćemo sastaviti racionalnu koalicijsku vladu i izabrati ljude koji žele donijeti promjene", rekao je na državnoj televiziji Saulius Skvernelis, bivši šef policije koji je na listi LPGU-a bio kandidat za premijera, iako nije član te stranke.

"Uvest ćemo transparentnu i odgovornu politiku", jamčio je Skvernelis, poznat kao bespoštedni borac protiv korupcije.

Skvernelis (46) se tek prije nepune dvije godine počeo baviti politikom kao ministar unutrašnjih poslova.

>> Najbrže rastuća ekonomija EU u 2015. ušla s eurom

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.