SASTANAK U SDP-U

Klemm: Milanović možda ima nabrijaniji stav, mislimo da ipak trebamo sjesti za stol sa Srbijom

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
josip klemm
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
josip klemm
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
josip klemm
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
josip klemm
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
josip klemm
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
josip klemm
23.08.2016.
u 13:32
Milanović je već prošlog tjedna održao sastanak s Đurom Dečakom, predsjednikom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata "Dr. Franjo Tuđman".
Pogledaj originalni članak

U sjedištu SDP-a održao se sastanak Zorana Milanovića i predstavnika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije.

- Danas smo pozvani na sastanak od strane SDP-a, bio je u svezi poglavlja 23 i 24 i odnosa sa Srbijom - kazao je Dražimir Jukić i dodao da su željeli Zorana Milanovića i SDP naučiti demokraciji.

Josip Klemm se nadovezao na Jukića i kazao kako su branitelji "ovakve sastanke napravili i s predsjednicom, kao i s Andrejem Plenkovićem".

Rekao je i kako ne žele da se političari služe "hušačkim jezikom".

- Pozivamo javnost da se smire tenzije, da uspostavi odnose s Republikom Srbijom i da se omogući mogućnost radnih sastanaka. Ovako nigdje nećemo doći. Nakon izbora se nitko ne brine o nama. To smo rekli i Milanoviću. Mi smo protiv zatvaranja granica, jer to neće nigdje dovesti. Mi se zalažemo za dijalog i mislimo da smo na dobrome pravcu, bez obzira što nismo naišli na razumijevanje. Milanović možda ima nabrijaniji stav, mislimo da ipak trebamo sjesti za stol, u cilju pronalaska naših nestalih, ali i zbog dobrosusjedskih odnosa - izjavio je Klemm, javlja N1 televizija.

Na novinarsko pitanje je li braniteljima Franko Vidović prihvatljiv kandidat za ministra branitelja, Jukić je kazao da se oni u odlučivanje o ministru ne žele miješati. "To će odlučiti opcija koja pobijedi", kazao je Jukić. 

- Mi smo spremni na dijalog sa svima, koji žele dobro ovoj zemlji i u gospodarskom smislu, ali i u rješavanju problema hrvatskih branitelja - izjavio je Jukić.

Kazao je i kako su s Milanovićem razgovarali kako Srbiju nagovoriti da ne osuđuje hrvatske branitelje.

Milanović je već prošlog tjedna održao sastanak s Đurom Dečakom, predsjednikom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata "Dr. Franjo Tuđman". Na tom je sastanku glavna tema bio Zakon o univerzalnoj jurisdikciji

Dečak je tada kazao kako su oni svima poslali poziv za razgovor te da se Milanović prvi odazvao na taj poziv. 

>> Milanović o zakonu univerzalnoj jurisdikciji: 'Srbija taj zakon jednostavno mora zaključati, mi se ne kanimo iskaljivati'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

Avatar annex
annex
13:50 23.08.2016.

Klemm bi sada razgovarao sa Srbijom radi dobrosusjedskih odnosa. Interesantno kako se čovjeku mijenjaju stavovi kada mu biznis pređe preko granice. Prvo lova, pa domovina!

BE
beitsche
13:44 23.08.2016.

Svi se prodajete I igrate necijim strpljenjem. ..nece to tako u nedogled. ...na izborima vas treba pocistiti. ..

DE
derin
13:43 23.08.2016.

Idite čovjeku kojem je trebalo 500 dana da vas primi, koji poslao na vas specijalce i otišao u Istru na večeru. Koji nije dozvolio ni da vam se vods donese u Crkvu, i koji sad vice na Srbiju, a prije dvije godine pustio ih dalje bez problema.