Predomislio se

Sanader zatražio da mu isplaćuju saborsku plaću

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Sanader zatražio da mu isplaćuju saborsku plaću
17.06.2011.
u 00:16
Zakon omogućuje da državni dužnosnik koji je u bijegu od hrvatskih zakona i dalje prima punu plaću
Pogledaj originalni članak

Iz saborskog ureda za odnose s javnošću potvrdili su da je zastupnik Ivo Sanader zatražio da mu se počne isplaćivati zastupnička plaća. Inače, Sander je lani u listopadu odmrznuo svoj mandat ali je kazao kako ne želi primati plaću. Tada je isticao kako ima druge izvore prihoda. U pogledu zahtjeva za početkom isplate plaće zapreke nema jer je njegov zahtjev utemeljen na zakonu. Naime, to zastupničko pravo može koristiti s obzirom na to da nije pravomoćno osuđen.

Na sličan način plaću je primao i Branimir Glavaš, iako je bio u bijegu i za njim je bila raspisana međunarodna tjeralica. Sanader će tako, prema Zakonu o pravima dužnosnika, primati zastupničku plaću do isteka mandata ovog saziva Sabora te još šest mjeseci nakon toga punu plaću i šest mjeseci pola plaće - kao i svi ostali dužnosnici.

Na Sanaderov je zahtjev, putem svoje stranice na društvenoj mreži Facebook, upozorio šef laburista Dragutin Lesar navodeći kako je "još prije šest mjeseci u otvorenom pismu Vladi upozorio na apsurd da državni dužnosnik koji je u bijegu pred pravosuđem ima pravo na punu plaću".

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 85

XY
xyzeeee
07:07 17.06.2011.

pa ovo je da pukneš od smijeha bolje rečeno od muke .Lijepo su oni sebi izglasali zakone ne radiš a novac dolazi On kao da je na godišnjem ili na bolovanju a ne u zatvoru.Na kraju če se izvući Još će mu država platit oštetu zbog klevete

JU
jurasatelit
10:56 17.06.2011.

Neznam samo kako i ti novinari hoće đubre stavljati na svoje stranice,taj nije zaslužio da se stavi ni na WC papir ,a boga mi i puno njemu sličnih....

OB
-obrisani-
10:54 17.06.2011.

Ipak je on školovan u sjemeništu u katoličkom duhu, nije on odgojen kao komunisti