NE ODUSTAJE

Sanader se odbio ispričati Hajdukoviću: Ne znam tko je koga istukao. Nisam vidio sliku onog drugog

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Sanader se odbio ispričati Hajdukoviću: Ne znam tko je koga istukao. Nisam vidio sliku onog drugog
26.11.2020.
u 14:45
Poručio je da ne namjerava odstupiti od te svoje izjave jer ga ne zanima Hajdukovićeva seksualna orijentacija te mu nije poznato da je Hajduković žrtva obiteljskog nasilja.
Pogledaj originalni članak

 HDZ-ov potpredsjednik Sabora Ante Sanader u četvrtak se odbio ispričati SDP-ovu zastupniku Domagoju Hajdukoviću kojemu je jučer u saborskoj raspravi predbacio život s nasilnim partnerom, objasnivši da je samo reagirao na etiketiranje HDZ-a kao "lošeg društva".

Poručio je da ne namjerava odstupiti od te svoje izjave jer ga ne zanima Hajdukovićeva seksualna orijentacija te mu nije poznato da je Hajduković žrtva obiteljskog nasilja.

"Mene ne zanima njegova seksualna orijentacija, ali kad se ljudi pred policajcem tuku, mislim da je to loše društvo.  Ja znam da su se dva muškarca tukla. Tko je koga istukao, ja nikad nisam vidio sliku ovog drugog da vidimo koje batine je on dobio. Činjenica da su se potukla dva visokopozicionirana SDP-ovca na ulici", izjavio je Sanader novinarima u Saboru nakon što je njegova jučerašnja rasprava izazvala velike reakcije u javnosti.

Sanader se tijekom saborske rasprave o povjerenju ministru Tomislavu Ćoriću referirarao na Hajdukovićevu osobnu obiteljsku situaciju. 

 "Govorite da smo mi loše društvo, a vi osobno imate loše društvo. Vas je osobno vaš partner istukao. Razmšljajte o svom društvu, a ne našem, brinite o svojoj kući", replicirao je Sanader u srijedu na Hajdukovićevu raspravu o korupciji u društvu. 

OSOBNE FINANCIJE

Financijska pismenost – ključna vještina svih generacija

Svaki dan se suočavamo s mnogobrojnim odlukama. Većina ih je jednostavna poput onih što danas doručkovati ili odjenuti, no postoje i one složenije kao što su: „Koliko novca mogu potrošiti na kupovinu hrane ili cipela?“ ili „Mogu li si priuštiti odlazak u kino?“. Što smo uspješniji u donošenju odluka, život će nam biti kvalitetniji; uz manje briga, bolje ćemo koristiti vrijeme, učinkovitije raspolagati novcem i naposljetku biti sretnije i zadovoljnije osobe.

Danas je objasnio da je reagirao na  Hajdukovićevu kriminalizaciju HDZ-a  i etiketiranje HDZ-a kao "lošeg društva". 

"Na ulici su se potukla dva visokopozicionirana SDP-ovca i oni nas prozivaju da smo mi loše društvo", istaknuo je Sanader te dodao kako je SDP, u svom klasičnom smislu, izvrnuo činjenice i prikazao to kao govor mržnje.

Sanaderov istup  danas su u Saboru svojim izjavama osudili predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zastupnica Marija Selak Raspudić (Klub zastupnika Mosta) i Sanja Juras iz Ženske mreže Hrvatske.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ST
stric22
15:07 26.11.2020.

...stvarno , zašto nema fotografija onog drigog ... možda je ovaj nasilnik a onaj jadnik žrtva ...

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
07:00 27.11.2020.

Poruka Sanadera: "Kad se dva muškarca ili već kako god su spolno orijentirani mlate po ulicama nisu primjer dobrog već lošeg društva". U slučaju Hajduković ne radi se samo o dva anonimna čovjeka već visoko pozicionirana člana SDP-a. Kad Hajduković etiketom "loše su društvo" označi sve članove HDZ-a zbog pojedinačnih primjera onda i mi svi iz HDZ-a možemo staviti deklaraciju na sve SDP-ovce da su loša klapa jer se tuku međusobno po ulicama. Indukcija je "loša" logička metoda kad se radi o društvenim skupinama i ne treba je koristiti.

PR
PrimoracRi
15:02 26.11.2020.

Alpinist alpinisti ......se odbio ispričati