četvrto ročište

Sanader do daljnjega ostaje u Remetincu. Stan njegove supruge nema građevinsku dozvolu

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Sanader do daljnjega ostaje u Remetincu. Stan njegove supruge nema građevinsku dozvolu
16.11.2015.
u 12:53
Ovo je četvrto ročište na kojem se raspravljalo o Sanaderovoj jamčevini
Pogledaj originalni članak

Stvari za Ivu Sanadera i njegovu jamčevinu još su se više zakomplicirale nakon današnje sjednice Izvanraspravnog vijeća jer se ispostavilo da stan Mirjane Sanader koji je ponuđen kao jamstvo u kući u Kozarčevoj osim što nije etažiran , nema ni građevinsku dozvolu.

Naime, USKOK je danas vijeću dostavio skice tog stana iz 1998. godine iz kojih proizlazi da je riječ o potkrovlju koje je mijenjano i nadograđivano te koje nema građevinsku dozvolu . Stoga je sud naložio građevinskom vještaku da napravi novi nalaz te da ustanovi ima li činjenica da spomenuti stan nema ni građevinsku dozvolu niti je etažiran i kakav je utjecaj na vrijednost na te nekretnine.

Ovo je četvrto ročište na kojem se raspravljalo o Sanaderovoj jamčevini. U dva navrata ponuđena jamstva nije prihvatio Zagrebački županjski sud, a u trećem Vrhovni sud je usvojio žalbu USKOK-a. U svim slučajevima, sporno je bilo što određene nekretnine koje je obrana ponudila kao jamstvo, nemaju sređenu dokumentaciju . Građevinski vještak nema rok u kojem bi trebao napraviti spomenutu nadopunu vještačenju, no sud mu je dao uputu da to ipak bude u što kraćem roku

Nakon što nalaz bude nadopunjen, Izvanraspravno vijeće će ponovno odlučivati o jamčevini, a sve to skupa do daljnjega produljuje Sanaderov ostanak u Remetincu . Početkom listopad Vrhovni sud je ukinuo nepravomoćnu presudu u aferi Fimi medija te je Sanaderu odredio istražni zatvor koji mu je zamijenjen jamstvom od 12 ,4 milijuna kuna. Da bi izašao iz Remetinca, Sanader mora položiti ili 12,4 milijuna kuna u gotovini ili dostaviti dokumentaciju o toliko vrijednim nekretninama, na koje bi sud u slučaju prihvaćanja jamčevine potom upisao hipoteku.

>> Županijski sud opet odlučuje o jamčevini za Ivu Sanadera

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

ST
Stipan
13:40 16.11.2015.

Hoće li se taj stan , ili kuća bez građevinske dozvole srušiti ?

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
15:20 16.11.2015.

To je grozno i istinska nepravda jer mi pravi hrvati smo se nadali da če naš domoljubni uzor, nekadašnji vođa i putokaz snabdjevanja na pravi hrvatski način DR. Ivo Sanader vanka na friški luft da preuzme Domoljubnu koaliciju i vlast i našem balkanskom vanka schengenskom zavičaju.

RE
rehala
13:28 16.11.2015.

Pa to nije nist čudno. SAMO NEMA GRADJEVINSKU DOZVOLU sve ostalo ima. Cement,beton,željezo,ciglu....to valjda ima.