Američki ministar:

Rat sa Sjevernom Korejom bio bi katastrofalan

Foto: Reuters/Pixsell
Rat sa Sjevernom Korejom bio bi katastrofalan
11.08.2017.
u 07:29
Ministar obrane Jim Mattis je rekao da je njegova odgovornost pripremiti vojne opcije bude li potrebno, ali da SAD zagovara diplomatski pristup sjevernokorejskog prijetnji
Pogledaj originalni članak

Mogući rat između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje bio bi "katastrofalan", priznao je u četvrtak američki ministar obrane Jim Mattis pritom uvjeravajući da će SAD biti spreman bude li potrebno. 

"Rat je dobro poznata tragedija, nema potrebe crtati ga,  on bi bio katastrofalan", rekao je prvi čovjek Pentagona u vrijeme kada je predsjednik Donald Trump udvostručio žestoku retoriku prema Sjevernoj Koreji, prenosi agencija AFP.

Ministar obrane je rekao da je njegova odgovornost pripremiti vojne opcije bude li potrebno, ali da SAD zagovara diplomatski pristup sjevernokorejskog prijetnji.

Ranije u četvrtak predsjednik Trump pojačao je retoriku protiv Sjeverne Koreje rekavši da bi ta zemlja trebala biti "vrlo, vrlo nervozna" čak i ako pomisli na napad na SAD ili njegove saveznike pošto je Pyongyang objavio da razmatra plan o raketnom napadu u blizini američkog pacifičkog teritorija Guama.

Mattis  je u četvrtak prvi put službeno posjetio Pentagonov obrambeni eksperimentalni inovacijski odjel (DIUx) u Mountain View u Kaliforniji što ga je prije dvije godine uspostavio njegov prethodnik na dužnosti Ash Carter i naglasio da će odjel postati sve važniji.

"Ne samo da će DIUx nastaviti postojati, on će dobiti sve veći utjecaj u ministarstvu obrane", rekao je tijekom posjeta novinarima.

DIUx služi Pentagonu kao inkubator za privlačenje inovacija iz privatnog sektora za rješavanje složenih tehničkih vojnih izazova.

Pomoći će američkoj vojsci da postane "smrtonosnija i sposobnija obraniti naš eksperiment koji nazivamo Sjedinjene Američke Države", rekao je Mattis.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
08:54 11.08.2017.

Zasto diplomatski ?Uvedite im demokraciju na silu kao u iraku ili libiji .Opljckali ste sto ste mogli bagro masonska, nema vise pljacke .

CA
car13
10:28 11.08.2017.

Gamad americka bi mogla dobit atomsku od debeljka ! Ja mislio on lud a nakraju imo pravo cjelo vrijeme !

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
14:40 11.08.2017.

Sj. Koreja je visoko motivirana da zada bilo kakav udarac glavnoj svjedskoj sili, koji bi odjeknuo. glavne raketne baze su im tik uz granicu s Kinom i Rusijom. Rusi i Kinezi su sinoć pzo sustave digli u stanje pripravnosti